Defrienden op Twitter, hoogst noodzakelijk!

Tweetdeck Twitter is een belangrijke traffic driver voor  RecruitmentMatters geworden. Dus informeer ik mijn ‘followers’ over artikelen die op de site worden gepubliceerd. Maar daarmee vond ik dat ik iets meer moest doen dan uitsluitend artikelen pushen.

Daarom volg ik noodgedwongen de lifestream van een aantal mensen. En reageer ik zo af en toe op een tweet. Zonder ook maar enig moment warm te lopen voor dit volstrekt bizarre kanaal.

De waarde die wordt geclaimd zoals recent met de betogingen in Iran zijn voor mij volstrekt duister. De hoeveelheid (re)tweets die de ether in worden gespoten zijn zo enorm dat de eventueel aanwezige werkelijke nieuwswaarde verdrinkt in een tsunami van retweets. Fijne virtuele bonding…

Geek and Poke: The NowadaysEn het volgen van de brainfarts van anderen is vooral verstorend. Omdat er zelden een fart van enige waarde, relevantie of belang tussen zit. Integendeel, de hoeveelheid volstrekte onzin is zwaar in de meerderheid.

Een enkeling stijgt boven de massa blaters uit. Maar verdrinkt in het algemeen in een zee van irrelevantie. En dus is het tijd om die irrelevantie te verwijderen. Zodat die enkeling nog gehoord kan worden.

Ik heb net mijn eerste defriending ronde op Twitter uitgevoerd. En daarmee het aantal mensen dat ik volg, gereduceerd van 56 naar 31. Dat zal Tweetdeck in ieder geval een stuk stiller maken. En relevanter. Zo niet, dan volgt gewoon nog een defriending ronde.

Geef een reactie

4 Comments
  • Koen Roozen
    says:

    Mmmm, het is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat je doelstellingen zijn, maar twitter staat bij ikki sinds enkele weken op plaats als referral site (en nee, het is niet zo dat we slechts weinig bezoekers krijgen). Voor ons is het dus een interessant medium om traffic te genereren.

    @Marc, je hebt gelijk: ik heb net ook een paar mensen gedefriend omdat ze teveel voor mij niet zo interessante tweets deden.

  • Chris Stapper
    says:

    Mijn ‘probleem’ met twitter is dat ik het nog niet kan plaatsen als sociaal/vriendschappelijk of vakgebied interessant. Voor mij is het nu een soort groot MSN gesprek waar je altijd aan deel kunt nemen en waarmee je op de hoogte kunt blijven van de activiteiten van mensen die je interessant vindt.

    Het is leuk dat er ook niet werk gerelateerde zaken worden getweet, bijvoorbeeld een bruiloft: hartstikke leuk. Maar ik denk dat ik mijn friendlist wel wat kritischer ga bekijken. Mijn dilemma is dat iedereen van tijd tot tijd wel interessante tweets heeft.
    Ondertussen lees ik het maar niet te vaak.

  • Marco Hendrikse
    says:

    Jammer dat je mijn Tweets als volstrekte onzin ziet Marc. Ik probeer altijd een mix van vaknieuws en eigen observaties te Tweeten. Daarnaast vergeet ik de interactie met de overige Twitteraars niet. Dat is immers de echte waarde van een netwerk als Twitter.