De grote vier: Aantallen vacatures

piggy_bankOok deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Wederom niet veel beweging te melden voor deze week. Twee partijen gaan vooruit, twee gaan gaan achteruit. Maar in alle gevallen gaat het om hele kleine aantallen. En bij elkaar gaat het om bijna niets…

Want voor vandaag is dit het beeld:

Grote vier: aantallen vacatures 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl groeit licht, evenals Totaljobs! Jawel, na weken achteruitgang groeit de kleinste van de grote vier. En ook JobFeed  is het daar mee eens.

Nationale Vacaturebank en Monsterboard zakken licht in; elk met zo’n 500 vacatures. En ook hier is JobFeed het helemaal met de cijfers van de sites eens. Een en al harmonie dus.

De cijfers per week van de drie sites vanaf wee 3 laat weliswaar de nodige beweging zien bij Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Weken met groei wisselen weken met daling af; netto veranderd er dus niet zo veel.

Totaljobs laat een sprong zien en laat hiermee voor het eerst in tijden zien dat ze nog alive and kicking is:Vacatures aantallen per week week 3 - 25Binnenkort begint natuurlijk de zomervakantie. Ik ben razend benieuwd of we dan naar een structureel lager niveau nieuwe vacatures gaan of dat de sites toch op het huidige niveau blijven hangen. Geduld…

Geef een reactie