Alles bundelen, updaten en archiveren!

Ik heb een beetje ge-lifehackt. Ik was de digitale versnippering zat en wist gewoon dat het allemaal sneller en makkelijker kon. Zo worden mijn updates op Facebook en mijn LinkedIn status updates voortaan ververst met tweets. Hoe dan?

Vooral dat laatste is echt een rotklusje. Maar: nu.nl biedt hulp:
Maak een account aan bij ping.fm en stel daar LinkedIn in als service (en zorg ervoor dat het vinkje bij ‘status updates’ aan staat, red.). Maak vervolgens een account aan bij twitterfeed.com en maak een nieuwe feed aan. Voer eerst je application key in om toegang tot ping.fm te krijgen. Kies als bestemming ping.fm en kies als bron RSS feed de RSS feed van je Twitter updates (ga naar je twitter profielpagina en kopieer de link door op het RSS icoontje te klikken, wederom: red.).”

Ping!
Voor diegenen die profielenmoe zijn en voor wie een lidmaatschap van Ping.fm verder volledig nutteloos lijkt, lees verder!
Want Ping.FM is een dienst waar jij je kunt registreren en waar je via 1 of meerdere contactpunten je Social Networks kunt updaten. Je moet eerst een lijst met Social Networks aanleggen waar je updates naar wilt versturen, maar wie zei dat je snel orde kunt creeren? Goed. Nadat je je sociale netwerken naar keuze hebt toegevoegd, ga je services en tools kiezen van waaruit je de updates door wilt voeren. En dan ben je klaar om te beginnen!

Het grote waarom
Waarom je hier een avond voor zou moeten uittrekken? Wel, omdat Lode zegt dat ‘aggregatie’ de hype na Twitter wordt. Daarom.
“(De explosieve groei van diverse social media vindt gefragmenteerd plaats over diverse platforms. Denk aan Flickr, YouTube, WordPress, Slideshare, Last.fm, Delicious, Twitter enzovoorts. En daar is het antwoord op de vraag ‘Wat wordt groot na Twitter?’ in verscholen. Het nieuwe toverwoord wordt aggregatie.”

Het overzicht raakt kwijt. “Daarom gaan diensten die content her en der kunnen aggregeren, publiceren, clusteren, verzamelen, indexeren, taggen enzovoorts een groei doormaken de komende tijd en relevant worden voor een grotere groep gebruikers. Dit leidt eindelijk tot orde in de chaos van web 2.0.”

Nu zijn er al een aantal sociale netwerken en online diensten die lekker samenwerken. Denk aan je WieWatWaar die nu gevuld word met tweets. En je LinkedInprofiel waar je blog in hangt. En een Amazon ReadingList. Gelukkig maar! Zo zien ze ten minste dat je ook echt interessante dingen leest! Zonder dat je dat ‘subtiel’ in je summary moet vermelden.

“Van dingen dubbel doen wordt niemand vrolijk. Diensten die multi-platform publicatie mogelijk maken, gaan een streepje voor krijgen bij gebruikers.” Zoals Mobypicture dus. Mobypicture publiceert foto’s niet alleen op Twitter, maar ook kan meteen doorplaatsen naar Hyves, Flickr en Tumblr.

Nog meer orde:
We taggen events met (vooraf opgegeven) hastags. We gaan aan masse aan de Friendfeed niet het geval (aggregator van al je geproduceerde content), we abonneren ons op andermans streams en je kunt op verschillende netwerken en apps groepen aanmaken binnen de groep mensen die je volgt. Tweetdeck is daar een geniaal voorbeeld van.

Nu rest nog een dienst die al jouw profielen (16 stuks in mijn geval) bundelt. Bij voorkeur één die meer ingeburgerd en daardoor makkelijker in het gebruik is dan mijn lieve baby-poken…

Geef een reactie

2 Comments