Telegraaf wanhopig op zoek naar vacatures

image

Dit is een stukje onbeschaamde zelfpromotie. Nee, niet van RecruitmentMatters, maar van de Telegraaf. Want een paar dagen geleden komt deze club met de resultaten van een ‘onderzoek’.

Dat onderzoek is uitgevoerd door het Bureau Consumenten Onderzoek onder maar liefst 656 werkende en werkzoekende mensen. En wat blijkt?: Werven van personeel in de zomer is extra aantrekkelijk.

Jawel! Want in de vakantie reflecteren we massaal over onze baan en onze werkzame toekomst. En dus is het een uitgelezen moment om de vakantieganger te bombarderen met alternatieven. En hoe doe je dat? Met de krant! Serieus. En dat komt hierdoor:

In de zomer zijn mensen vaker buiten. Dit heeft grote invloed op het mediagedrag:

 • 74% kijkt minder televisie
 • 48% zit minder tijd op internet.
 • 27% luistert minder naar de radio

Maar… aan de krant wordt in de zomer even veel tijd besteedt als in andere perioden van het jaar

Moet ik nog verder gaan? Of begrijpen we al waar het op uit gaat draaien? Nou daar komt ‘ie dan:

“Kandidaten zijn dus wel degelijk goed bereikbaar in de zomerperiode. Bijkomend voordeel is dat de losse verkoop van De Telegraaf met bijna 40% stijgt in de zomerperiode, aldus Philip van Poecke, sales director bij De Telegraaf”.

Waar wachten we nog op? Als gekken die vacatures in de Telegraaf donderen! Want al die passieve werkzoekenden zullen deze zomer massaal op die vacatures gaan reageren! Dankzij de Telegraaf, en haar verbluffende onderzoek.

Driewerf hoera!

Geef een antwoord

7 Comments
 • Jan Willem
  says:

  Mensen zoeken verstrooiing tijdens de vakantie…Dus zoeken ze dat ook in media en dus ook in de krant…. na de vakantie worden vacatures pas weer interessant….

 • Marc Drees
  says:

  Als ik in de zomer al een krant opensla dan is dat vooral voor de Tour de France. Ik ga zeker geen vacatures bekijken, dat doet me slecht aan werk denken en daar heb ik op vakantie juist geen zin in.

  Tenminste, dat is wat ik me kan herinneren toen ik nog in een reguliere arbeidsverhouding actief was. Tegenwoordig kijk ik sowieso geen krant in (behalve het FD op zaterdag). Alles is online, ook tijdens vakantie (tot ongenoegen van mijn vrouw overigens)

 • Paul van Oosterhout
  says:

  Het is zelfs beter te wachten tot NA de zomer(vakantie). September en eind augustus. Veel mensen zijn dan terug en hebben voldoende tijd gehad om na te denken over hun baan en verdere ontwikkelingen. Ik weet uit ervaring en harde data dat er altijd tussen juli en augustus een dip zit die in september weer aantrekt.

 • Frans
  says:

  De krant is vrijwel dood maar ik denk dat dit onderzoek wel klopt. Kijk maar naar je eigen media-gedrag. Voordeel dat De Telegraaf daarbij heeft is dat ze vrijwel overal in Nederland en de rest van Europa in de zomer in de schappen liggen.

 • Cees
  says:

  Ik moet Peter gelijk geven. Ondanks het feit dat ik op mijn vakantie nog wel eens een internetcafe bezoek, lees ik dan toch ook geprinte media, wat ik verder bijna nooit doe.

 • Peter W
  says:

  De resultaten uit het ‘onderzoek’ van de Telegraaf zijn inderdaad wat kort door de bocht en ik zet ook mijn vraagtekens bij de aantallen die worden genoemd.
  Toch kan ik me wel herkennen in het gegeven dat je op vakantie meer tijd neemt voor de krant.  Thuis lees ik al jaren geen krant meer. Ik volg dagelijks de blogs en bij groot nieuws koop ik een krant. Op vakantie echter vind het  zalig om een krantje van A tot Z uit te spellen en dus ook de vacatures.