Breaking news zoeken doe je op Internet

Op zoek naar krakend vers nieuws? Dan is Internet de bron. Dit is nog eens overtuigend bewezen na het overlijden van Michael Jackson. Onderstaande grafiek toont het verloop van de het aantal zoekopdrachten naar zijn naam nadat het nieuws bekend werd:

Verloop Google zoekopdrachten naar Michael Jackson

Geef een antwoord

1 Comment
  • Mark
    says:

    Welke andere bronnen zijn in kaart gebracht. Is de traffic naar Teletekst meegenomen, wat is die op het moment van het nieuws van MJ? Zijn de analyses van KPN, Vodafone en T-Mobile bekeken en de inhoud van sms-berichten. Zijn kijkcijfers van de NOS en RTL hiernaast gehouden? 

    Ik kreeg een sms van iemand, dat is dus mijn bron, want de letterlijke betekenis van bron is ‘oorsprong van informatie’ … vervolgens heb ik het journaal gekeken (omdat ik rond die tijd thuiskwam), teletekst nog even gecheckt en de volgende dag zag ik het pas op internet… het lijkt me zeer interessant dit nog eens uitgebreid uit te pluizen Marc 😉