De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Deze week zakt Totaljobs onder de 10.000 vacatures. Dit is niet voor de eerste keer. En dat terwijl alle andere sites een stijging laten zien. Dat maakt het toch extra zuur.

Want voor vandaag is dit het beeld:

Aantallen vacatures grote vacaturesites: eigen cijfers en JobFeed. Week 26

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat een kleine 1.000 vacatures vooruit; Monsterboard zo’n 500. Nationale Vacaturebank gaat marginaal voouit. De dissonant is Totaljobs die bijna 1.000 inlevert en onder de 10.000 vacatures duikt.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar laten gestuiter bij alledrie de sites zien:

Vacatures per week grote drie vacaturesites: week 3 - week 26Nu doet zelfs Totaljobs mee met de afwisselend stijgende en dalende aantallen nieuwe vacatures per week. Het begint een beetje op een cakewalk te lijken. Het zou me niets verbazen wanneer volgende week Nationale Vacaturebank en Monsterboard weer naar beneden duiken en Totaljobs weer stijgt.

Geef een antwoord

1 Comment