Creatieven circuleren hier (of zouden dat moeten) 2

Wegens succes herhaald: waar hangen die creatieve personen uit? Op het wereld wijde web, welteverstaan. Vandaag: Ontwerpen-voor-geld, Viewbook en Behance.

ontwerpenvoorgeldnlOntwerpen-voor-geld
Op Ontwerpen-voor-geld kun je een wedstrijd uitschrijven voor het ontwerpen van je nieuwe huisstijl, folder of website. “Het concept van Ontwerpen-voor-geld is simpel. Een bedrijf zoekt een ontwerp voor bijvoorbeeld een website, folder, brochure, briefpapier, visitekaartjes, logo, poster, huisstijl of advertentie. Het bedrijf plaatst een wedstrijd op de site waarin ze designers uitnodigen om een ontwerp te maken. Designers plaatsen hun idee op de site en het bedrijf kiest na maximaal een maand een winnaar. De bedrijven kiezen zelf hoeveel geld ze willen uitgeven aan een ontwerp.” Aldus Roel Masselink van Ontwerpen-voor-geld op frankwatching.com.

De oprichting blijkt nauw samen te hangen met de huidige economische situatie: “De kredietcrisis was een inspiratiebron, want dankzij Ontwerpen-voor-geld worden de hoge kosten van een reclamebureau uitgeschakeld.” En kunnen de vormgevers snuffelen aan het freelancersbestaan.

ontwerpenvoorgeldnl2

viewbookViewbook
Als creatieve armoedzaaier zonder neefje met HTML-kennis hoef je niet meer te vrezen voor online afwezigheid. Je kunt nu een professioneel online portfolio aanmaken op viewbook.com!
“Met Viewbook maken creatieven prachtige online galerieën en portfolio’s die ze eenvoudig delen via e-mail en sociale netwerken. Daarbij is de site hun online beeldarchief en leveren ze er hun foto’s bij klanten mee aan.” Aldus Alrik Swagerman van Viewbook op frankwatching.com.

Alrik en zijn collega’s zijn zelf creatieve professionals en ontevreden over de beschikbare online presentatie services. Enter Viewbook. Een betaalde dienst die de kunstenmaker heel wat programmeerwerk uit handen neemt. “Viewbook beschikt over een intuïtieve ‘image manager’, waarin je je beeld upload, organiseert en waarmee je met één klik strak ontworpen flash-galleries en slideshows genereert.”

viewbook2

behanceBehance
Behance.net is ‘a free platform for the world’s leading creative professionals’. Deze world leading creative professionals kunnen een compleet (want ongelimiteerd qua aantal projecten) multi-media portfolio samenstellen en zo hun werk online exposen. De gepersonaliseerde link kun je makkelijk opsturen naar klanten, want het resultaat is zeer professioneel. Bekijk bijvoorbeeld eens het profiel van studio Shop Around!

Genoeg tips en locaties voor creatieven, lijkt me zo. Welk vakgebied is next?

Geef een reactie

5 Comments