VNU Media eindelijk rond met financiers

Logotype VNU Media Nou, de kogel is eindelijk door de kerk. VNU Media heeft een herfinanciering bereikt met haar financiers. Dat lijkt te betekenen dat VNU Media in de komende vijf jaar niet nog een keer deze gang naar Canossa hoeft te maken.

Tegelijkertijd is er ook nog de komst van een nieuwe aandeelhouder: HIG Capital. Deze partij steekt samen met 3i een bedrag van EUR 17,2 miljoen in VNU Media.

 

Na vele maanden onderhandelen is er dus eindelijk rust in de tent. Er zullen ongetwijfeld vele bange uren zijn geweest, maar daar is in de licht pompeuze overwinningsspeech van Hoekstra (CEO) niets van te merken:

De overeenstemming van vandaag toont dat we nog steeds breed door al onze stakeholders worden gesteund. Ik meen dat een dergelijke unanieme instemming voor een herstructurering tegenwoordig zeer ongebruikelijk is. Het is de beste demonstratie van het geloof in onze mensen en onze merken.

Een toontje lager zou beter passen; gezien de langdurige en moeizame strijd die VNU Media heeft moeten leveren om zover te komen.

Hoe dan ook, Nationale Vacaturebank komt voorlopig niet op de markt. Tenminste niet onder het kopje: Te koop aangeboden. En dat is weer een felicitatie waard!

Geef een reactie

5 Comments