Stepstone komt met fraai aanbod

Via een lezer van RecruitmentMatters kreeg ik een ongekend aanbod van Stepstone onder ogen. Daar ga je als vacatureplaatser toch echt wel van kwijlen:

 • Vacature = 1 euro
 • Minimaal 500 vacatureplaatsingen
 • Geldig tot september 2009

Voor EUR 500 dus 500 vacatures plaatsen. Het enige probleem is natuurlijk voldoende vacatures zien te vinden…

Ik vraag me alleen wel af hoe je de prijs na de recessie weer op een acceptabel niveau weet te krijgen. Want dit soort kortingen gaan hun invloed op de vacatureprijs op de langere termijn hebben. Onmiskenbaar.

Geef een reactie

14 Comments
 • Fred
  says:

  Dead meat. Eens was het in de 1e internetgolf een heel mooi merk, de concurrent van Monsterboards, nu is het vergaan, de rest van Europa en het Nederlandse Solutions-deel houdt de boel overeind maar stand-alone is de Stepstone jobboard in Nederland volledig uitgespeeld en is het het zwarte eendje binnen Stepstone. Ondanks alle (dappere) pogingen dat te veranderen. Gaat niet lukken.

 • jos
  says:

  Aan de andere kant, het aantal sales reps zegt helemaal niets over de mate van succes. Zo heeft mijn onderneming een recruitment product in de markt waarbij we maandelijks leuk additioneel groeien terwijl we geen sales afdeling hebben.

 • jos
  says:

  Volgens mijn bronnen zitten er thans 2 personen op de sales bij steptone in Nederland, maar Gijs zal het ongetwijfeld beter weten.

 • Eric
  says:

  Mooi hoor die financiele positie maar wat doet Nederland daar in?
  Stepstone Belgie doet het perfect maar Stepstone Nederland is eigenlijk al dood en zie ik dit ook als laatste alternatief om klanten binnen te halen. Wees eens eerlijk Gijs, hoeveel sales hebben jullie nu nog zitten? 2 of 3 man?

 • Annelies Sassenberg
  says:

  Dat ziet eruit alsof ze op het puntje van de afgrond staan.

  Waarom zou je anders je produkt zo goed als gratis weggeven?

  500 jobs voor 500 euro?? Waar leven ze dan van? Subsidies?
  Of betalen ze hun werknemers ook 1 euro per uur?

  Anyways.. ik zou geen langlopende contracten met ze aangaan.

 • Gijs Bos
  says:

  @ Frans: daar zou je je best wel eens in kunnen vergissen. De JobAgent zorgt voor een aanzienlijk gedeelte van de response op de StepStone vacatures. Aangezien de vacatures gewoon meegaan in de JobAgent krijg je prima  response en echt waar voor je geld.

  Anders gezegd: als je (bijvoorbeeld) een cost-per-hire van 1.500 euro nastreeft en het lukt je met 1.500 vacature credits niet om 1 persoon aan te nemen, dan eet ik mijn schoen op.

 • Frans
  says:

  Volgens mijn informatie is dit alleen voor werving & selectie-bureaus en worden deze vacatures niet op de hoofdsite getoond maar alleen in een hoekje ver weggestopt op de site (het werving & selectie-channel). Daar zit geen traffic. Lekker goedkoop maar ook geen respons. Daar schiet je dus serieus iets mee op.

 • Gijs Bos
  says:

  @ Marc:  het is inderdaad een fantastisch aanbod. Het is alleen geldig voor W&S buro’s. De vacatures staan een week online op het W&S channel en gaan mee in onze JobAgent mail (140.000 kandidaten!).  Indien je interesse hebt graag mailen naar gijs.bos@stepstone.nl of 071-5730430.

  @ Jos: Het is zelfs nog mooier dan dat: je kan tot 1 september kopen. Je hebt dan 12 maanden de tijd om de credits op te maken.

  Excuses voor het uitblijven van de reactie, dat is niet zoals het hoort. De site doet het weer en  je kan de gratis trial op de CV database hier aanvragen:
  https://www.stepstone.nl/5/legacy/content/nl/nl/foremployers/testaccount.cfm

 • jos
  says:

  Is het aanbod ansich nou geldig tot 1 september, of dien je dan voor 1 september 500 vacatures geplaatst te hebben, of worden de 500 geplaatste tot 1 september getoond?

  Tis natuurlijk wel een geweldig aanbod voor de zomer periode. De Telegraaf gaat het nog zwaar krijgen…

  Ik ben overigens nog steeds in afwachting van de fix bij mijn (error) aanmelding als klant bij Stepstone (een week of 3 geleden). Ik heb nooit meer iets van Stepstone vernomen.