Duidelijk verhaal van nieuwe voorzitter NBBU

Logotype NBBU Naast de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen)  is er een tweede bond van uitzenders: de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Dit is de bond van de kleine(re) uitzenders.

Vandaag staat er in het FD een kort interview met Bart-Jeroen Croll, de recent gekozen voorzitter van de NBBU. En het gaat natuurlijk over de stand in het land. Waarbij Croll een aantal interessante inzichten deelt.

Allereerst geeft Croll aan dat er nog geen signalen van herstel zijn te signaleren volgens de leden van de NBBU: Wel geeft een aantal bureaus aan dat de bodem bereikt lijkt, bijvoorbeeld voor administratief werk.

Als hij in zijn kristallen bol kijkt ziet Croll overigens wel een algemene bodem in zicht komen: Ik denk dat het aantal uitzenduren in het derde kwartaal zal stabiliseren. Maar dan duurt het nog een tijd voor er weer een groei komt.

En als we dachten dat de grote uitzenders het moeilijk hadden dan haalt Croll ons wel uit die droom: Wij hebben vooral MKB uitzenders als leden. Die werken relatief veel met specialisten. De algemene bureaus staan op ongeveer -15%. Bij sommige specialistische bureaus vallen soms klappen van 60% of 70%.

Dat klinkt bijzonder somber, maar daarom niet noodzakelijkerwijs minder realistisch. Wat overigens wel zou betekenen dat een groot aantal kleinere uitzenbureaus het einde van de recessie niet zullen gaan halen.

Nou, deze nieuwe voorzitter van de NBBU windt er in ieder geval geen doekjes om. De branche heeft het zwaar en de kleinere bureaus hebben het daarbinnen nog veel zwaarder. En daar gaat voorlopig geen verandering in komen. Duidelijk!

Geef een antwoord