Vacaturesites in juni: zonder perfecte score

stopwatch Voor het eerst een maand zonder 100% beschikbaarheid. Alle sites hebben op zijn minst 1 periode van downtime gehad. En er is nog meer nieuws; want WerkenbijdeOverheid heeft de rode lantaarn eindelijk overgedragen.

De nieuwe eigenaar is onze ouwe, vertrouwde Megajobs. Die zich weer heel comfortabel in deze rol lijkt te hebben genesteld…

Zo zien de cijfers er voor juni 2009 uit:

Vacaturesites in juni 2009, uptime en responsecijfers

Tja, WerkenbijdeOverheid schiet dus van 24 uur downtime naar ‘slechts’ 5 uur downtime. Tegelijkertijd maakt Megajobs de omgekeerde beweging en komt uit op ruim 22 uur downtime. Om hiermee weer eens stijf onderaan te belanden. Geen onbekende plaats voor deze site…

Waar we verleden maand nog 3 perfecte scores hadden is het deze maand aanzienlijk droeviger gesteld. Er is er niet een die een 100% score haalt! Totaljobs komt nog het dichtst in de buurt met 99,99%.

En dan hebben we nog de downtime van Monsterboard. Eveneens een unicum. En met 2 uur downtime komt ze ineens in de onderste regionen terecht.

Voor Megajobs ziet het uptime beeld er overigens zo uit:

Megajobs | Juni 2009 uptime cijfers En zoals kan worden gezien heeft Megajobs in de afgelopen maand dus 37 downtimes meegemaakt. Dat is natuurlijk gigantisch veel.

Geef een antwoord

2 Comments
 • Fred
  says:

  Hoy Marc,

  Aan gedacht om eens een andere monitoring te gebruiken dan Pingdom? Bij de internationale marktleider van de monitoring Keynote zijn er totaal andere cijfers beschikbaar (gemeten vanuit Amsterdam).

  Ook al neem je dit maar tijdelijk in test, je zou dan eens kunnen vergelijken …

  Mvg,
  Fred