Afgestudeerden in Europa zien nog steeds toekomst in financiële sector

Uit onderzoek, dat begin juni is uitgevoerd door eFinancialCareers.com onder 607 studenten in UK, Italë en Frankrijk, blijkt dat ondanks de perikelen van de afgelopen periode, de financiële sector nog steeds aantrekkingskracht heeft op starters.

74% van de Britse studenten zegt er nog steeds voor open te staan, ondanks dat ouders van ruim een kwart van hen anders adviseren. In Italië wil 76% en in Frankrijk 80% nog steeds in de financiële sector werken. In die landen hebben de studenten er ook geen moeite mee om hier voor uit te komen. In de UK ligt dat anders. Bijna een derde stelt dit liever niet te delen met hun omgeving.

Bij vormgeven van Employer Branding activiteiten zal dit derhalve veel meer dan in het verleden een aandachtspunt zijn.

carrire-ladder 

Het aantal start mogelijkheden blijkt echter overal terug te lopen. Bezuinigen op traineeships is een bekende maatregel in tijden van tegenwind. Het is alleen de vraag hoe lang je dat, nog los van de maatschappelijke implicaties, kunt vol houden.

Geef een antwoord