USG People hijst stormbal?

Logo en logotype USG People Op 2 juli publiceerde USG People een persbericht met de omineuze titel: USG People verruimt bankconvenanten en verlaagt schuldpositie door factoring. Het persbericht meldt een aantal maatregelen die door USG worden genomen om de financiële positie te verbeteren:

USG People neemt deze proactieve maatregelen als voorzorg in de huidige bijzondere marktomstandigheden. De balans wordt door de genomen maatregelen versterkt en de aangepaste condities voor de kredietfaciliteit geven de onderneming meer financieringszekerheid in de huidige marktsituatie.

Maar dat is nog niet alles. Althans volgens Theodoor Gilissen, vandaag in het FD. Zij verwacht namelijk dat USG People ook nog eens een aandelenemissie overweegt. Een maatregel die natuurlijk de prijs per aandeel niet ten goede komt, en daarmee in een recessie vast niet op applaus van aandeelhouders kan rekenen.

Met zoveel maatregelen in korte tijd lijkt USG People in behoorlijk zwaar financieel weer te zijn geraakt. En Theodoor Gilissen doet daar nog eens een schepje bovenop, door het koersdoel van USG van EUR 11 naar EUR 5 bij te stellen.

Volgens mij is er een stormbal gehesen in Almere…

Geef een antwoord