ABU cijfers: nog altijd geen enkele verbetering

Logotype ABU Vandaag heeft de ABU de resultaten voor periode 6 van dit jaar bekend gemaakt. En deze cijfers zijn de belangrijkste early warning indicator voor de economie zich lijkt te gaan ontwikkelen:

Het totaal aantal uren in periode 6 (week 21 – 24) daalde met 24% en de uitzendomzet nam af met 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In onderstaande grafiek is de procentuele toe- of afname over de eerste zes periodes (week 1 t/m 24) van 2007 t/m 2009 weergegeven:

Uitzenduren per periode 1 - 6, 2007 - 2009Jawel, de procentuele daling ten opzichte van 2008 is in deze periode iets minder groot dan in periode 5. Maar is dit reden tot vreugde en vrolijkheid? Nee!

Want ABU meldt de procentuele daling of stijging ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. En wat zien we in periode 6 van 2008? Juist! Een zeer forse daling ten opzichte van periode 6 van 2007!

Dus is het misschien geen wonder dat in 2009 de daling in periode 6 iets minder groot is dan in periode 5. Daarnaast komen we zo langzamerhand natuurlijk ook in de periodes dat de recessie zich begon aan te tekenen.

Hoe dan ook; er is geen enkel herstel te bespeuren in de cijfers van de grote uitzenders. En dat blijft toch behoorlijk frustrerend. Verder zullen de kwartaalcijfers van de uitzenders gruwelijk slechte cijfers moeten laten zien. Erger nog dan in het eerste kwartaal van 2009.

Geef een antwoord