Alles bundelen, updaten en archiveren 2!

Flickr heeft sinds kort zo’n feature waarvan je denkt: ‘goh, was dat er nog niet?’. En dat is goed! De beste uitvindingen zijn vaak ook de beste. Frank-ly berichtte als eerste blog in mijn RSS-feed over het nieuwigheidje.

Twittr (ja, die ‘e’ is expres absent)
flickrtwittr“Je kiest eerst de foto die je wilt twitteren. Dan kom je in een confirmatiescherm waar je in een textarea de titel van de foto ziet staan, maar waarbij je kunt de tekst nog volledig aanpassen naar iets compleet anders. En hij zegt ook nog even hoeveel karakters je nog over hebt. En de afgekorte url komt er dan keurig netjes achteraan.”

flickrtwitter

Flickr wenst ons allen: “Happy photo sharing!”

Twitbook
picture-1Laten we even in het Twitter-thema blijven. In plaats van con-ti-nu je tweets ook in te tikken in het ‘what’s on your mind’ veld op facebook.com, kun je ook je tweets doorsturen. Hoe?

Zoek op Facebook naar ‘Twitter application’. Gevonden? Klik daarop en vervolgens op ‘go to application’. De rest wijst zich, uiteraard, vanzelf.

Hetzelfde systeem werkt voor bijvoorbeeld Flickr.

Twitter en Flickr op je weblog
Ik heb afgelopen week mijn weblog wat zitten upgraden, wat techniek betreft (design volgt snel). Zo had ik nog geen Twitterfeed of Flickrfeed, noch een RSS-icoontjes. Nu heb ik dat allemaal wel (credits naar Pieter Bergema). En blijkt het allemaal relatief simpel te regelen zijn.

Waarom ik dit zo graag wilde? Wel: ik heb geen zin, noch tijd om elke dag een weblogje te posten. Maar er gaat geen dag voorbij zonder tweet of foto. Nu is er altijd wel iets ‘vers’ op mijn blog te ontwaren. En die RSS-feed? Dat is gewoon ijdelheid.

Illustratie door Dee Adams.

Geef een reactie

1 Comment