De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Nou, was vorige week Totaljobs de schlemiel, deze keer schiet de site in 1 klap door naar meer dan 11.000 vacatures. Volgens eigen metingen natuurlijk!

Want voor vandaag is dit het beeld:

Vacature aantallen grote vier; eigen aantallen en JobFeed

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl en Monsterboard blijven vrijwel onveranderd, terwijl Nationale Vacaturebank een paar honderd vacatures achteruit gaat. En, als een volledige verrassing gaat Totaljobs ruim 1.000 vacatures vooruit. Waarbij net boven de 11.000 wordt geëindigd. Hoewel JobFeed aanzienlijk minder positief is en slechts een stijging 500 vacatures meldt.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar laten voortdurend gestuiter bij alledrie de sites zien:

Vacatures per week, week 3 - week 27

Het is blijkbaar besmettelijk. Alle sites wisselen de laatste tijd een week met minder vacatures af met een week waarin veel meer vacatures worden geregistreerd. Merkwaardig en bepaald onrustig. En volstrekt onduidelijk waar deze extreme schommelingen vandaan komen…

Geef een antwoord