Bintro: matching zonder vacatures…

Logo en logotype Bintro Dankzij een vergelijkend onderzoek in The Wall Street Journal blijkt er weer een vacaturesite met matching engine te zijn opgestaan: Bintro.

Moed kan deze partij natuurlijk niet ontzegd worden. Want het lot is matchende vacaturesites bepaald niet gunstig gezind. itzBig is overleden, JobFox ligt op de intensive care en Vitruva is hard op weg naar de Deathpool.

De homepage
Dit is de homepage van Bintro:

Bintro | Homepage Nou, dat beloofd nogal wat; in drie stappen:

  1. Registratie is snel, simpel en gratis (en zelfs a bit exciting…).
  2. Bintro begrijpt wat ik wil (dankzij super special technology)
  3. Ontvang vacatures anoniem en gratis (it’s that simple)

En Bintro maakt in een volzin duidelijk dat zij niet zomaar een site is, maar een hele slimme site:

It’s powered by unique semantic technology, so Bintro will understand everything you type and find the most relevant opportunities for you

We zullen zien…

1. Registratie
Snel, simpel en gratis. Maar dan wel met veel teveel velden:

Bintro | Registratieformulier

En natuurlijk weer zo’n achterlijke captcha… Nou, laten we het er maar op houden dat de registratie gratis is.

2. Bintro begrijpt wat ik wil?
Na registratie kom ik op onderstaand scherm terecht:

image En vreemd genoeg kan ik mijn Facebook profiel uploaden (wat ik niet heb) maar niet mijn LinkedIn profiel (wat ik wel heb). Daar schiet ik niets mee op, vooral omdat ik nu allerlei velden moet gaan invullen om uberhaupt matches te kunnen zien.

Want als ik vrijwel niets heb ikngevuld zie ik dit:

image

Niets gevonden door Bintro. Dus vul ik skills, werkhistorie en allerlei andere zaken in.

Helaas, allemaal voor niets. Er komt geen match tevoorschijn. Dat is nog frustrerender dan het proces bij JobFox waar je na meer dan 20 stappen uitsluitend slechte matches te zien krijgt.

3. Ontvang vacatures anoniem en gratis
Tja, dat gaat dus niet gebeuren, want ik match met niets. Of komt er nog op magische wijze wel iets in mijn postbus. Ik zal het af moeten wachten, maar ik heb niet veel hoop.

Conclusie
Nou, Bintro weet helaas geen betere ervaring te bieden dan JobFox of Vitruva en biedt niet eens vacatures als waardering voor mijn harde werk. Lekkere bagger dus…

Geef een reactie

1 Comment
  • Marco
    says:

    Ik kreeg inderdaad ook geen matches, terwijl ik me toch suf geprogd aan keywords. Zitten wrs geen vacatures in. Het broadcasting deel was wel leuk opgezet, maar bij gebrek aan andere gebruikers (of die zijn er wel, maar vind je niet) word je ook daar niet mee gematcht. Helaas kun je niets buiten het matching systeem om. En wat ik bovenal mis is die semantische analyse. Dat zal wel op de achtergrond lopen, maar het zou wel gaaf zijn om direct het resultaat van je zinnen te kunnen zien. Dus een real time matching.  Nu moet je het maar geloven dat het zo werkt. Ik ben benieuwd hoe ze het opgezet hebben.