LinkedIn vol met losers?

LinkedIn komt vandaag met de uitslag van een poll waaruit blijkt dat slechts 18% van haar gebruikers niet op zoek is naar een andere baan; de rest is in verschillende gradaties (actief) op zoek:

LinkedIn | Poll

Dat is dus 82%! En 21% is zelfs werkloos en dus in panic state. Zou dat kloppen; 21%? Dat is aanzienlijk hoger dan de werkloosheid in de VS of de EU; die in beide gevallen op zo’n 9,5% staat.

Klopt er dus niets van deze poll of zit LinkedIn in tegenstelling tot de algemene veronderstelling vol met losers?

Geef een reactie

10 Comments
 • Pe. de Groot
  says:

  Inderdaad; linke troep voor heilbegerige krabbers naar verdachte hoogheid. Zoeken naar je eigen weg in de krochten van internet geeft een grotere kans op positief resultaat, zo leert mijn ervaring. Een kwestie van zorgvuldig navigeren naar een intrigerend adres, het goede moment en de plaats.  Dat kan soms
  betekenen lonken naar boekenopener.punt.nl

 • Marina Lauer
  says:

  Zelf ben ik ook redelijk actief op LinkedIn. Het onderhouden van een netwerk kan zeker een positieve bijdrage leveren aan het vinden van een nieuwe baan. Niet iedereen hoeft (al) werkeloos te zijn om een nieuwe baan te zoeken. Het kan ook zijn dat je ontslag mogelijk ziet aankomen door een aangekondigde reorganisatie of dat je een tijdelijke baan hebt en graag aansluitend weer aan de slag wilt. In deze tijd kan het namelijk echt iedereen overkomen dat hij of zij zijn/haar baan kwijtraakt. Dat heeft niets met functioneren te maken.

 • Marc Drees
  says:

  @Theo:
  Natuurlijk zijn werkzoekers geen losers. En in het geval dat dit wel zo is schaar ik mijzelf direct onder deze categorie; tenslotte ben ik altijd actief  op zoek. De volstrekt ongenuanceerde titel loopt als alliteratie lekker en nodigt hopelijk uit tot lezen. En op geen enkele manier bedoeld als een belediging aan mensen die op dit moment op zoek zijn naar werk.

 • Marco Hendrikse
  says:

  @Marc ik heb helaas beperkt de tijd, maar tien minuten zoeken op Google op bijvoorbeeld linkedin unemployed, stats linekdin unemployed, unemployed people linkedin levert een ongelooflijke hoeveelheid literatuur op. Het lijkt alsof iedere werkloze Amerikaan een profiel heeft op LinkedIn en het wordt ook allerwegen gepromoot en aangeraden. Herhaaldelijk kwam ik ook cijfers tegen over het aantal werklozen op LinkedIn (waarvan ik de betrouwbaarheid niet kan beoordelen). Steeds is sprake van 20 à 25%. Zie ook bijvoorbeeld deze post:
  https://bouldernet.blogspot.com/2009/01/high-unemployment-rate-among-boulder.html

  LinkedIn heeft zelfs een aparte event-sectie voor werklozen om maar iets te noemen.

 • Marc Drees
  says:

  @Marco:
  Het lijkt me buitengewoon onwaarschijnlijk dat onze Amerikaanse LinkedIn medegebruikers een make-up hebben die op 21% niet werkende werkzoekenden uitkomt. Dat is meer dan het dubbele van de totale populatie aan werkzoekenden.

 • Marco Hendrikse
  says:

  Amerikanen zijn natuurlijk oververtegenwoordigd in deze poll. En ja, in de VS is LinkedIn flink geplugd als dé manier om werk te vinden. Dagelijks verschijnen er blogs met manieren om via LinkedIn een (ideale) baan te vinden. Veel (hoogopgeleide)werkloze Amerikanen hebben dan ook een profiel opgezet en zijn aan het netwerken geslagen. Denk ook maar aan de Job Angels, een grote groep HR-professionals die zich voor werklozen inzet om hen een nieuwe baan te verzorgen. Contacten lopen veelal via LinkedIn.

  In die zin kan dus de conclusie kloppen dat zo’n 21% van de (Amerikaanse) LinkedInners zonder werk zit en actief zoekt naar werk.

  Dat zo’n 80% actief of passief naar een andere baan uitkijkt is geen vreemd cijfer. Ook onderzoeken inNederland wijzen keer op keer uit dat er een zeer groot contingent latent werkzoekenden is. 15% zoekt actief, 55% à 60% wil best praten als er iets leuks voorbij komt, 25% zoekt helemaal niet.