USG People ontslaat haar CEO

Ron IckeEen heftig nabeurs bericht van USG: Ron Icke, CEO USG People, verlaat organisatie. En uit het persbericht blijkt dat het vertrek niet vrijwillig is:

Verschil van inzicht in het te voeren beleid heeft partijen doen besluiten uit elkaar te gaan. De heer Icke zal zijn functie per direct neerleggen […]

Oeps… Icke is de wacht aangezegd door de Raad van Commissarissen. En dat tijdens een recessie. Zijn de, nog onbekende, resultaten van het 2e kwartaal hiervan de oorzaak?

Het afscheid is bijzonder koel; zeker gezien de 3,5 jaar die Icke als CEO van USG People heeft vervuld:

USG People hecht er aan de heer Icke dank te zeggen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de vennootschap de afgelopen jaren en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

Hier is duidelijk no love lost

Rob Zandbergen (de huidige CFO) neemt voorlopig de functie van CEO over. Tegelijkertijd wordt Alex Mulder (oprichter van Unique en nog altijd commissaris van USG People) uit de mottenballen gehaald als adviseur van het bestuur.

Dit maakt me buitengewoon nieuwsgierig naar de resultaten van het 2e kwartaal van USG People. Zeker gezien de eerdere indicatie dat het rommelt bij de uitzender.

Geef een reactie

9 Comments