USG’s Ron Icke is gewoon een ontslagen trainer…

USG People | Alex Mulder In een interview met FD geeft Rob Zanbergen (CFO en interim CEO) zijn beeld van de gebeurtenissen die hebben geleid tot het plotselinge vertrek van Ron Icke als CEO van USG People.

En dat beeld is … ‘uitgewerkte chemie’ tussen Icke en USG. En ook nog de volgende ontkenning: Het vertrek is in elk geval niet ingegeven door strategische of financiële redenenen

Nee, het is allemaal heel simpel; althans in de versie van Zandbergen:

Tja, hoe gaat dat, de raad van commissarissen kijkt er naar en zegt op een gegeven moment, ‘‘Het is tijd om te stoppen’’. Daar is geen speciale aanleiding voor, er is ook niet een bepaald accent wat moet worden gelegd, niets van dat. Je kunt dit eigenlijk het beste vergelijken met het wisselen van trainer voor een voetbalelftal. De chemie is op een gegeven moment op.’

Nou wordt een trainer in verreweg de meeste gevallen ontslagen als gevolg van tegenvallende prestaties. Waarbij je naar buiten toe natuurlijk chemie tussen trainer en spelers als reden kan opvoeren. Maar de aanleiding is altijd een simpele: de knikkers.

De vraag die in dit verband interessant is; heeft Alex Mulder vanuit de Raad van Commissarissen de macht weer naar zich toegetrokken? Kon hij eenvoudig niet langs de lijn stil blijven zitten terwijl Icke zijn kindje liet degraderen?

We zullen binnenkort meer weten. Allereerst met de financiele resultaten (24 juli), vervolgens met de mate waarin Mulder al dan niet zichtbaar ingrijpt in de tactiek en het spelersmateriaal.

Geef een antwoord

3 Comments