De grote vier: de zomer is in het land

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Er veranderd deze week eigenlijk heel weinig bij de grote vacaturesites. Geen grote dalingen of stijgingen, maar kleine verschuivingen. Het is alsof de zomerrust over de sites is neergedaald.

Voor vandaag is dit het beeld:

Vacatures grote vier: week 28 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat ruim 500 vacatures achteruit, terwijl Nationale Vacaturebank een sur place maakt. Monsterboard zakt bijna 500 vacatures en ook Totaljobs staat stil. Hoewel bij de laatste site de Jobfeed cijfers wel met zo’n 500 omhoog gaan. Waardoor eindelijk het gat tussen de eigen opgave en de JobFeed cijfers wat kleiner begint te worden.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:Nieuwe vacatures per week: week 3 - 28Nou, deze week wordt er eindelijk een keer niet gestuiterd. Nationale Vacaturebank en Monsterboard dalen wat verder, terwijl Totaljobs voor een tweede achtereenvolgende week stijgt.

Geef een antwoord