Werkloos? Solliciteer bij UWV!

image De toenemende werkloosheid zorgt ervoor dat UWV nog dit jaar 2.300 nieuwe medewerkers hoopt binnen te halen. Hiervan is het merendeel (1.300) bedoeld voor het beoordelen van uitkeringsaanvragen en 800 als werkcoach.

Zou UWV WERKbedrijf al ingericht zijn op het direct doorleiden van een niet werkende werkzoekende naar een van deze twee vacatures? Tenslotte wil UWV eind oktober deze 2.100 vacatures vervuld hebben.

Geef een antwoord

8 Comments
 • Bert Landman
  says:

  @Bas; inderdaad een prima ervaringstraject. Maar dan zou ik toch ervoor kiezen om die kennis, ervaring en dat opgebouwde netwerk te verzilveren en de overstap te maken naar de commerciële arbeidsbemiddeling. Geïnteresseerden mogen zich bij mij melden.

  NB. Eigenlijk zou het UWV deze (over)stap moeten aanmoedigen. Dat mes snijdt immers aan twee kanten. De (boventallige) werkcoaches worden zelf begeleid naar ander werk, en hun kennis en ervaring om mensen aan het werk te krijgen blijft behouden. Soms liggen de oplossingen voor het oprapen!

 • Pieter
  says:

  @Bas
  Voor wat hoort wat. Als de overheid belasting mag heffen op het verrichten van seksueel getinte handelingen, dan is daarvan het gevolg dat de uitbaters van dergelijke gelegenheden ook aanspraak mogen maken op de publieke diensten die het gevolg zijn van die belastingverplichting. Daar lijkt mij niets vreemds aan. Het is een gevolg van de beslissing die onze overheid in dezen genomen heeft. Zo moet je er niet vreemd van opkijken dat straks eens iemand “wiet- en hashverkoper” publiceert op werk.nl. Ook op het verkopen van softdrugs wordt belasting geheven. We moeten niet discrimineren tenslotte. En ook coffeeshops moeten belasting betalen. Het is doodgewone horeca. Eerlijk gezegd zou ik het wel aardig vinden wanneer werk.nl ze eens níet toelaat op hun website, en er vervolgens een baas van een hoerenkeet een zaak over aanspant. Ik denk niet dat de juristen erg veel tijd nodig hebben om ervoor te zorgen dat dat als discriminatie gezien zal worden.
  Overigens hoef je voor escortwerk geen dame te zijn. Er zijn voldoende heren te vinden die het liever met een heer doen, en er zijn ook dames die van deze publieke dienst gebruik maken (al dan niet met als voorkeur andere dames). Anyway, ook jij kunt dus altijd nog Gigolo worden! Moet je geen 9-5 type zijn, volop gemotiveerd, etc. En je mag het part-time doen, vanuit een rolstoel of als gedeeltelijk arbeidsongeschikte. Want wie “A” zegt moet “B” zeggen. En “A” is al een tijd geleden gezegd door de regering.

 • Marcel van Unen
  says:

  Inderdaad worden er gewaardeerde mensen aangenomen bij het uwv als werkcoach. Dit zijn vooral mensen met ervaring als uitzendconsulent.  Andere beroepen die het momenteel goed doen zijn: incassomedewerkers en arbeidsjuristen. In de toekomst (door een andere reden dan deze tijdelijke recessie) wordt uitvaartbegeleider ook steeds meer gevraagd.  Heet zoiets niet anticyclisch werven? Wie weet er nog meer banen die momenteel de moeite waard zijn? Of banen die in de nabije toekomst het goed zullen doen.  Kunnen we nu alvast werven voor de krapte van straks! Doe mee!

 • Yazz
  says:

  Goed voor alle werkzoekers!
  ik wens alle Intermediairs en ZZP’ers succes met aanbieden/inschijven bij UWV Marktplaats…..
  Echt lachwekkend hoe dat werkt!