Manpower, een tweede bloedbad in het 2e kwartaal

Logo en logotype Manpower Een kleine drie maanden geleden voorspelde Jeffrey Joerres, CEO van Manpower, het volgende: We anticipate that, despite the difficult economic environment, we will maintain profitability in the second quarter

En verdomd, het is gelukt. Maar het is een dubbeltje op zijn kant geworden. Want met een omzet van bijna $ 3,8 miljard is de EBIT op $ 11 miljoen uitgekomen… Enig creatief boekhouden zou hier zomaar aan te pas kunnen zijn gekomen…

En waar in het 1e kwartaal van 2009 een daling van 32% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2008 werd gemeld is de daling voor het 2e kwartaal nog erger: 36%! Wat de omzetdaling over de eerste zes maanden op 34% brengt.

Binnen Europa is het beeld nog grimmiger voor Manpower. Want waar het vorige kwartaal een daling van 34% werd gemeld is dit in het 2e kwartaal opgelopen tot 40%! Het bloed spuit eruit.

Dit keer waagt Joerres zich ook niet langer aan voorspellingen. Hij heeft wel enig opwekkend nieuws: While we have continued to see stabilization, and in our major geographies slight improvement, we have yet to experience real recovery.

Maar er komt ook een waarschuwing bij: The months of September and October, which are traditionally strong seasonal months, will be an important period of time to give us an indication of whether or not 2009 will show signs of recovery.

Nou, ik kan bijna niet wachten op de resultaten van de overige uitzenders.

Geef een antwoord

2 Comments