USG People, zonder trainer maar met een bloedbad

Logo en logotype USG People Vanochtend voorbeurs kwam USG People met haar resultaten over het 2e kwartaal van 2009. Een bewogen kwartaal voor USG, die kort geleden haar CEO bij het grofvuil zette. En dus ongetwijfeld een zeer rottig financieel kwartaal moet melden.

En dat is ook inderdaad het geval, hoewel het mij nog meevalt in vergelijking met Manpower, dat gisteren met haar resultaten kwam. Want USG laat over het 2e kwartaal een omzetdaling van 31% zien, waar Manpower 36% meldt.

Dus dat valt nog best mee. En het netto resultaat is zelfs positief, maar daar zal Zandbergen (CFO en interim CEO) ongetwijfeld al zijn boekhoudkunsten voor uit de kast hebben gehaald. Want er blijft EUR 1 miljoen over, op een omzet van EUR 722 miljoen. Hoe dan ook, USG schrijft zwarte cijfers.

En dan is er ook nog deze boodschap van Zandbergen:

In de laatste maanden zien we enige stabilisering van de daling van de omzet. Enkele markten laten weer een afnemende daling van de omzet zien en anderen lijken te stabiliseren, al is een herstel hier nog niet duidelijk zichtbaar.

In eerste optiek toch een redelijk positief stukje. Maar eigenlijk staat hier bitter weinig waar je enige hoop uit zou kunnen putten. Want enige stabilisering van de daling van de omzet betekent gewoon dat de omzetdaling niet langer versnelt. Nee, de omzet daalt in een constant tempo. En dat is dus heel erg slecht!

De vraag is verder of USG zich hierbij ook heeft laten leiden door de ontwikkelingen in juli; een maand die natuurlijk deelt uitmaakt van het 3e kwartaal. Maar om daar een goed beeld van te krijgen zullen we moeten wachten op de cijfers van het 3e kwartaal. Waarvoor USG People de volgende ambitie uitspreekt:

Nu veel herstructureringen succesvol zijn uitgevoerd kunnen we in het derde kwartaal onze aandacht weer volledig richten op commerciele initiatieven. Ook in de huidige moeilijke marktomstandigheden zien we groeikansen.

En dat geeft toch duidelijk vertrouwen in de toekomst. Op 28 oktober zullen we weten of dat vertrouwen zich ook heeft vertaald in een aanzienlijk beter netto resultaat. Want van EUR 1 miljoen blijft de kachel natuurlijk niet branden…

Geef een reactie

1 Comment