De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Het is rustiger aan het worden bij de grote vacaturesites. Er lijkt zo langzamerhand een nieuw evenwicht te zijn gerealiseerd. Gedurende de zomerperiode zal hier waarschijnlijk niet veel verandering in komen.

Voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier: aantallen vacatures

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Na een verlies van 2.000 in de vorige week zakt Werk.nl nu nog maar 500 vacatures. Nationale Vacaturebank zakt tot op de 22.000 grens terwijl JobFeed een stijging van een kleine 500 vacatures laat zien.

Monsterboard blijft heel stabiel in de afgelopen weken; net als Totaljobs. En sinds de laatste de 10.000 vacaturegrens achter zich heeft gelaten, wordt het gat met JobFeed ook weer kleiner…

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

De grote drie: vacatures per week 
We lijken op een plateau te zijn aanbeland. Totaljobs heeft tussen de 1.000 en 1.500 nieuwe vacatures per week; Monsterboard ruim 2.000 en Nationale Vacaturebank tussen de 2.500 en 3.000. Zo is de koek verdeeld tussen deze drie. In het restant van de zomerperiode zal hier ongetwijfeld weinig verandering in komen.

De grote vraag wordt natuurlijk: wat gebeurt er na de zomer? Positieve (recessie loopt op zijn eind) en negatieve (werkloosheid neemt toe na de zomer) berichten maken het toekomstbeeld uiterst onzeker. Zonder kristallen bol blijft het dus afwachten…

Geef een antwoord