Randstad is behoorlijk negatief

Logo en logotype Randstad Na Manpower en USG is het vandaag Randstad die haar cijfers over het 2e kwartaal naar buiten brengt. En net als Manpower en USG is het een droevig verhaal.

De omzet in het 2e kwartaal kwam uit op EUR 3 miljard; 33% lager dan de omzet in hetzelfde kwartaal van 2008. En daarmee nestelt Randstad zich tussen USG (31% daling) en Manpower (36% daling). Het wachten is nog slechts op Adecco, maar dat wordt pas de 2e week van augustus…

Het netto resultaat is eveneens bedroevend; EUR 11 miljoen. Je kan je geld beter op de bank zetten dan te investeren in een uitzender. Zelfs bij de huidige lage rentestanden.

In tegenstelling tot USG People verwacht Randstad nog geen tekenen van herstel in het 3e kwartaal van 2009: However, we maintain a cautious view and think it is too early to conclude that the market has bottomed out.

En dat ondanks de volgende constateringen:

  • In markets that started to weaken early, such as Spain and our combined US staffing and inhouse businesses, the revenue trend improved somewhat during the quarter.
  • In main markets such as the Netherlands, France, Germany and Belgium the rate of decline stabilized.

Is Randstad overdreven voorzichtig, of weet ze meer over het al lopende 3e kwartaal dan ze bereid is te vertellen? We zullen het over zo’n drie maanden weten.

Geef een reactie

3 Comments
  • Raoul van Heese
    says:

    @Marc H.
    Inderdaad bijzonder als Ben Nooteboom tegen een radioverslaggever van zijn tekst is afgeweken. De ‘mainstream’ van Randstads bericht was hetgeen Marc D. in zijn artikel schreef.
    De vergelijking met USG gaat niet op ic. het ontbreken van algeheel vertrouwen in CEO. Dit ondanks dat RJ vd Kraats (CFO) een waardig vervanger zou zijn. Daarnaast heeft Randstad begin dit jaar ‘dit offer’ reeds gebracht door directeur Randstad Nederland te wippen. Nog een keer zou bij de beleggers weinig/geen effect meer sorteren.

  • Marc Drees
    says:

    @Marc:
    Een ‘kleine’ tegenstrijdigheid met de gerapporteerde variant…
    Het zal toch niet zo zijn dat net als bij USG ook Randstad haar CEO gedag zegt en daarvoor haar CFO (degene met de terughoudende tekst) tijdelijk op die stoel zet?

  • Marc Hekman
    says:

    Grappig dat de CEO van Randstad, gister op de radio iets heel anders verklaarde nl. Dat Randstad verwacht dat her 3e en 4e kwartaal gewoon goed zullen zijn.