Boatloads of money voor Yahoo!

chest_open_full Wat gaat Yahoo verdienen aan de deal met Microsoft? Boatloads of money, zoals de nieuwe CEO van Yahoo! enkele maanden geleden al voorspelde. Want op basis van de details van de samenwerking krijgt Yahoo het merendeel van de inkomsten uit search marketing.

En dat komt neer op vele, vele miljarden in de komende jaren. En  met de nodige achtergrond informatie en enig simpel rekenwerk is het zelfs vrij nauwkeurig uit te rekenen wat Yahoo! gaat verdienen.

Allereerst de achtergrond informatie:

In ruil voor het opgeven van de eigen zoekmachine en het pimpen van Bing krijgt Yahoo! 88% van inkomsten uit search marketing.

De combinatie Microsoft/Yahoo! heeft in de VS binnen de zoekmachine markt zo’n 30% marktaandeel.

En dan nog even de omzetprognose van search marketing voor de komende jaren in de VS:

Forrester | Revenue forecast
Nou, met deze informatie is het dus buitengewoon simpel om een omzetprognose voor Yahoo! op te stellen.

Voor 2010 wordt door Forrester een omzet van bijna $ 18 miljard in search marketing voor de VS voorspeld. Met een marktaandeel van 30% betekent het dus een omzet van $ 5,4 miljard in de VS voor de Microsoft/Yahoo! combinatie. En daarvan is 88%, oftewel $ 4,8 miljard voor Yahoo!

En voor de periode van 2010 tot en met 2014 ziet de omzetprognose er voor Yahoo! zo uit:

image 
Voor de komende 5 jaar gaat Yahoo! dus meer dan $ 32 miljard verdienen! Als dat geen boatloads of money zijn weet ik het ook niet meer. Zou dat voldoende zijn om Microsoft uiteindelijk Yahoo! in te lijven?

Geef een reactie