China is big. Ook in social media

China is de grootmacht in aantocht. Overigens is dat niet alleen in economisch opzicht of gewoon in aantallen inwoners. Ook op het gebied van sociale media gaan staan ze ver boven ons simpele westerlingen: image

Waar de VS en UK bij lezen en schrijven van blogs zo’n beetje flatlinen groeit China lustig door. En wat wordt daar gigantisch geblogged! Meer dan 80% van de internet gebruikers heeft daar wel eens een blog geschreven; bijna 90% leest wel eens een blog. Daarmee zijn de VS en de UK al tot dwergen gereduceerd.

Ook op het gebied van sociale netwerken steken de Chinezen ons al de loef af. Hoewel in deze gevallen de westerse grootmachten China iets dichter op de hielen zitten.

Maar het lijkt er ernstig op dat we op het gebied van sociale media de eer aan de Aziatische wereld moeten laten. Wel een beetje volgens verwachting, maar dat het allemaal zo snel zou gaan… Er zit niets anders op dan maar Chinees te leren!

De cijfers voor de grafiek zijn afkomstig uit het 4re Wave rapport van Universal McCann.

Geef een reactie