TotaljobsBarometer: een leuke online analyse tool

Logotype TotaljobsBarometer Korte tijd geleden heeft Totaljobs UK een online tool gelanceerd onder de naam TotaljobsBarometer. En via deze tool kan je op een aantal manieren naar historische data van Totaljobs kijken.

Nu is dit alleen de data van Totaljobs zelf. Het geeft dus zeker geen volledig beeld van de Britse arbeidsmarkt, maar je kan er natuurlijk wel een redelijke indicatie van krijgen. Tenslotte is Totaljobs UK één van de grootste vacaturesites van Engeland.

De homepage
Dit is de homepage van TotaljobsBarometer:

TotaljobsBarometer | Homepage Ik kan per regio en per sector zoeken en ik kan trendanalyses doen, wat zoveel is als een bepaalde sector of regio over een bepaalde tijd bekijken.

Trendanalyse, een voorbeeld
Als ik eens naar de IT & Internet banen van juli 2008 tot en met juni 2009 kijk, krijg ik het volgende te zien:

TotaljbosBarometer | IT en Internet banen van juli 2008 - juni 2009 Een duidelijk beeld zou ik zo zeggen. Het aantal banen in juni 2009 is nog maar 1/3 van het aantal banen in juli 2008! Een treurige, maar herkenbare situatie.

Het wordt interessant als we er het aantal reacties bij zetten:

TotaljbosBarometer | IT en Internet banen en reacties van juli 2008 - juni 2009 Waar in juli 2008 er meer dan 3 reacties per vacature waren, is dit aantal in juni 2009 gegroeid naar meer dan 11 reacties per vacature!

Waardevolle informatie dus, zolang je maar bedenkt dat je naar de gegevens van 1 vacaturesite aan het kijken bent.

Conclusie
Een waardevolle tool om een eerste indruk te krijgen van ontwikkelingen op de Britse arbeidsmarkt. Vooral omdat Totaljobs ook inzicht geeft in het aantal zoekopdrachten en het aantal reacties. Dat is volstrekt uniek!

Helaas is het natuurlijk beperkt tot de gegevens van Totaljobs zelf. Het zou mooi zijn als andere vacaturesites zich bij een dergelijk initiatief aansluiten. Alleen denk ik niet dat daar op korte termijn enige kans op is.

Geef een reactie

1 Comment