ABU: droef, droef, droef…

Logotype ABU Vandaag heeft de ABU de resultaten voor periode 7 van dit jaar bekend gemaakt. En deze cijfers zijn de belangrijkste early warning indicator voor de economie zich lijkt te gaan ontwikkelen:

Het totaal aantal uren in periode 7 (week 25 – 28) daalde met 26% en de uitzendomzet nam af met 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar..

In onderstaande grafiek is de procentuele toe- of afname over de eerste zeven periodes (week 1 t/m 28) van 2007 t/m 2009 weergegeven:

Groecijfers uitzenduren periode 1 - 7, 2007 - 2009

Nou, ik kan me de krantenkoppen nog herinneren naar aanleiding van periode 6. Het was één en al hosanna en gejuich; hoewel volstrekt ten onrechte.

Maar met deze resultaten zal daar wel weer verandering in komen. Want er is kort en goed niets positiefs te melden. Wat overigens ook betekent dat Ranstad de zaak beter op waarde heeft weten te schatten dan USG People.

Het betekent verder dat we het 3e kwartaal van 2009 dus in mineur zijn begonnen. En daarmee weinig goeds hoeven te verwachten van de resultaten van de uitzenders over dat 3e kwartaal. Ook al is dat nog een paar maanden wachten.

Geef een reactie

2 Comments