Betalen voor een job fair: een nieuwe trend?

Logo en logotyep Workyourcareer.com Een unieke variant; een job fair waar de werkzoekenden moeten betalen om binnen te komen. Deze job fair is geoganiseerd door Workyourcareer.com; een online referral service.

Een werkzoeker moet $10 betalen, werkgevers kunnen gratis naar binnen. De omgekeerde wereld zou je zeggen en mogelijk is Workyourcareer en recessieprofiteur. Hoewel…

Want de job fair wordt gehouden in San Francisco. Californie is één  van de zwaarst getroffen staten in de VS als het om werkloosheid gaat. Oftewel; het barst van de werkzoekers en er zijn maar heel weinig vacatures op dit moment.

Een kwestie van vraag en aanbod dus, waarbij de prijs redelijk in verhouding staat tot de potentiele waarde die je als werkzoeker kan verwachten.

Maar welke waarde kan je nou precies verwachten? Want als bedrijven gratis naar binnen mogen geeft dat in potentie een opportunistischer publiek dan als ze moeten betalen. Hoewel ze nog wel de moeite moeten nemen om een stand op te bouwen en deze te bemensen.

Het voelt misschien niet helemaal goed aan, maar het idee is daarom nog niet fundamenteel verkeerd. Het zou zelfs wel eens een trendsetter kunnen worden. Maar dan alleen tijdens een recessie…

Geef een reactie

2 Comments