Spookvacature, zelfs na verzoek tot weghalen laten staan.

Een tijdje geleden schreef ik reeds een artikel over spookvacatures

De naam van de partij werd niet genoemd, het ging puur om de melding gemaakt van het gebruik van spookvacatures. We hebben inmiddels al 2 keer verzocht om de vacature niet meer online te laten staan omdat wij deze simpelweg niet hebben.

Echter staat de vacature nog steeds live en dit keer op totaljobs:https://www.totaljobs.nl/JobSearch/JobDetails.aspx?JobId=44661080

spookvacature ambitious people

Nu is in de tekst niet onze bedrijfsnaam te lezen. Echter valt het duidelijk op te maken dat het om eFocus gaat: top 3 bureau, Utrecht en Amsterdam, 80 collega’s, online effect. Bovendien staan er onwaarheden in, laat staan de foutieve zinsconstructies.

Ook wordt er glashard gesteld dat wij aan het werven zijn voor Utrecht. Dit is niet waar, en dit was ook niet het geval op 30-6, de plaatsingsdatum van deze vacature. Volgens mij hebben ze in de tussentijd nog wel aan de tekst gesleuteld omdat ik, en pin me er niet op vast, kan herinneren dat de vacature op ander jobboards letterlijke stukken tekst bevatte van onze vacature.

Wel ben ik van mening dat je, als je vriendelijk wordt verzocht een niet bestaande vacature te verwijderen, je ook weet waar je die gepost hebt en waar je die zou moeten verwijderen, toch?

Of is dit gewoon willens en wetens laten staan met de hoop om er nog een paar leuke kandidaten mee binnen te halen?

Geef een reactie

15 Comments
 • Rob
  says:

  Goed bovenstaande te lezen! Ap heeft dus totaal geen vacatures… Dacht ik al, anders was ik via Google niet hier gekomen. “werkwijze AP” en je komt op deze post uit.

  Als werkzoekende een aantal keer gereageerd maar nooit iets gehoord. Reden dus nu duidelijk.

 • paul van oosterhout
  says:

  Helaas moet ik contstateren dat de vacature nog steeds online staat. Het eerste wat ik persoonlijk zou doen is het probleem oplossen en de vacatures verwijderd zien te krijgen. We zijn inmiddels 3 weken verder.

 • We are Ambitious People. Are you?
  says:

  onprofessioneel naar klanten toe, valse beloftes naar kandidaten, mensen om de tuin leiden en vooral commercieel aan je eigen ambitious IK denken.
  We are Ambitious People, Are You?

 • Marc Drees
  says:

  @Michel:
  Ambitious People is een recruitment toko; MrSearch en Zoekmijnbaan  bieden bepaalde online recruitment services. Er zitten in ieder geval in de eigendomsverhoudingen geen dwarsverbanden tussen Logher en Anit.
  Over het bespoedigen van eindes gesproken; jij bent natuurlijk gezellig onder de duifjes van MrSearch aan het schieten bent met CVinder 😉

 • Michel Rijnders
  says:

  Marc, volgens mij is het stil omdat hij zich ging richten op meer winstgevende activiteiten. En hij is gewoon met vakantie. Als je toch aan het ‘detectiven’ bent, naast zubka is er een sterk verband tussen loghergroep, mrsearch, zoekmijnbaan, ambitious people, recruitmenttoolbox en nog een reeksje bedrijven. Kaan, logher en al die ex-computer future solutions figuren verkopen dit allemaal. Het zal dus niet alleen ambitious people zijn dat het eigen einde bespoedigt, maar een hele rits?

 • Marc Drees
  says:

  Ambitious People heeft als enig aandeelhouder NMA Holding, en dat is Kaan Anit.
  NMA Holding en DG Management Holding (Dennis Anthony Yuri Grefkens) zijn gezamenlijk bevoegd als bestuurders van Ambitious People.
  Nou was Anit in een niet al te grijs verleden een actief commentator op bepaalde blogs op RecruitmentMatters. Maar sinds de deconfiture van Zukba is het buitengewoon stil rondom Anit geworden. Hoewel zowel NMA Holding als DG Management Holding nog altijd als de bestuurders van Zubka Nederland BV worden genoemd.
  Afijn, dit soort praktijken doet een onderneming zelden goed en het zou met ook niets verbazen als Ambitious People hiermee haar eigen einde aan het bespoedigen is.

 • Michel Rijnders
  says:

  Het callcentre op curacao doet gewoon niets. Ze halen mensen niet op verzoek van de maillijst af, laten een schadelijk blog op de eigen hyve staan, etc etc.

 • Wessel
  says:

  Paul, ik ben het helemaal met je eens. Te vaak worden er vacatureteksten gekopieerd en geplakt, als bureau zijnde in de hoop dat er nog een paar leuke kandidaten reageren om ze vervolgens aan de bewuste organisatie aan te bieden.
  Dit is mijns inziens geen correcte werkwijze, en al helemaal niet als je door de bewuste organisatie hiervoor op de vingers getikt wordt.
  Wel moet ik in alle eerlijkheid aangeven, dat de meeste jobsites allemaal doorlinks hebben, zodat een geplaatste vacature soms op websites verschijnt waar ik nog nooit van heb gehoord. In dit geval is het heel vervelend als een vacature al is ingevuld, ik de vacature op de door mij geplaatste vacaturesites heb verwijderd, maar de functie dus nog steeds zichbaar is op door-door-en doorgeplaatste jobsites.

 • Wiljo van Essen
  says:

  @Jolande dat had ik eerder moeten weten, bij mijn vorige werkgever  hebben zij ook eens letterlijk de vacaturetekst die wij geschreven hadden gekopieerd naar hun eigen site. Na klagen van onze kant hebben ze toen een gewijzigde vacaturetekst geplaatst, onder het mom van zo hebben wij hem aangeleverd gekregen. Kan natuurlijk wezen, maar een goed bureau controleert of die teksten ook niet elders op het web staan…

 • Jolande de Ruijter
  says:

  Google eens op “meedraaien in pitches” en zie waar AP deze vacatures allemaal gepost heeft: Careerbuilder, Totaljobs, Monsterboard, eigen site, etc etc. En dan heb ik het ook niet eens over de spiders: trovit en de rest.

  Op vacatureteksten zit auteursrecht; ga dus naar een expert in IE (Jerry Considine bijv/zie google) . Hij weet hier wel raad mee.

  Als AP dit leest, dan raad ik ze aan te stoppen met dit soort praktijken; al is het alleen maar om te verkomen dat het negatieve publiciteit op levert via postings van RM. Alle postings via dit blog scoren hoog in google; dus ook negatieve. En wat eenmaal in het google archief zit……

 • Guido Stek
  says:

  Past geheel in de strategie van AP. Alles laten staan, het levert vast ooit wat op. Strategie van tweedehands autohandel.
  Zo heb ik al meerdere malen verzocht om mijn gegevens uit de database te verwijderen. Hier zijn ze ook nog niet in geslaagd.

 • Marc Drees
  says:

  @Paul,
  Ambitious People geeft dus bij herhaling geen gehoor aan jullie verzoek om deze vacature te verwijderen?

  En heb je Totaljobs al eens laten weten dat dit onder hun dak gebeurt, en wat zij eraan gaan doen?