Het gaat weer goed met de VS! (?)

presentation_chart Ja, een wat vage titel. Maar dat is ook wel logisch. Want het enige nieuws wat je hoort is dat de werkloosheid in de VS van 9,5% naar 9,4% is gedaald. En dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Maar hoewel we tegenwoordig uitsluitend nog van soundbite naar soundbite (140 tekens…) leven is er toch echt meer aan de hand. En is dit nieuws weliswaar een glimmer of hope, maar helaas niets meer dan dat.

Want hoe is het anders te verklaren dat het werkloosheidscijfer daalt terwijl tegelijkertijd in juli bijna 250.000 banen verloren gingen. Dit kan onder meer omdat steeds meer mensen zich terugtrekken als werkzoeker. Paradoxaal, maar waar. Zo telt Amerika nou eenmaal…

En de Amerikaanse overheid gaat er nog altijd vanuit dat de officiele werkloosheid zal stijgen tot 10%.

Hoe dan ook; het banenverlies in de VS vertraagd. En dat is sowieso heel erg goed nieuws. Want waar in juni nog 467.000 banen verloren gingen is dat aantal in juli dus bijna gehalveerd.

De belangrijkste vraag wordt natuurlijk hoe dit beeld zich in de komende maanden gaat ontwikkelen. Komt er voor het einde van het jaar een stilstand in het verlies aan banen? Of zelfs een lichte groei? Of is juli slechts een tijdelijke opleving?

Ik ben voorzichtig optimistisch. Heel voorzichtig…

Geef een reactie

1 Comment
 • Blow
  says:

  Alles is een groot drama dat mens heet.
  Het heeft geen verstand, of gebruikt het niet.
  Speelt spelletjes, gokt in de lotto, en gaat naar voetbal of zo.
  Echte prestaties worden niet beloond.
  Gektes wel.
  Dankzij… de …… mens