AddATweet houdt de discussie waar hij hoort

Het gebeurt steeds vaker en wordt daarmee steeds irritanter. Ik heb het over discussies over blogposts op Twitter. Je zou denken dat het vruchtbaarder en vooral overzichtelijker zou zijn om de discussie te voeren, waar hij hoort, onder de blog zelf, in de comments. Het staat wat mij betreft verder vrij om via een tweet aan te geven dat je op die en die weblog een discussie volgt/actief deelneemt aan een uitwisseling van argumenten.

Goed voorbeeld van zo’n twiscussie? Het over-en-weer-getweet van @roosvanvugt en @bvdhaterd over W&S Bureau Projactive, een bedrijf dat volgens de laatste onethische activiteiten bezigde. Later bleek sprake van naamsverwarring en bood Bas heel netjes zijn excuses aan. Ook op Twitter.

Het gehekelde bericht is inmiddels verwijderd, maar al die tweets zijn nog terug te vinden. En dát wil je natuurlijk niet hebben. Een vergissing maken is menselijk. Om nu bij elk foutje betrokken twitteraars te sommeren berichten te verwijderen, kan een flinke klus worden.

addtweetAddATweet” moet de uitkomst bieden. AddATweet biedt je de mogelijkheid om een reactie te plaatsen of tweeten bij elke webpagina of blog. Via een Firefox-plugin kun je reacties van andere AddATweet-gebruikers teruglezen (en filteren!) en direct je comment plaatsen. Je kunt er zelf voor kiezen om je reactie alleen op het AddATweet-platform te posten of direct door te sturen naar Twitter.

Ideetje voor recruitmentmatters.com, pa? Bekijk de korte demonstratie.

Geef een antwoord

2 Comments