Betalen voor recruitment blog?

Jim StroudHet eerste online recruitment ‘weblog’ dat uitsluitend tegen betaling toegankelijk is: The Searchologist. En nog wel voor een kranzinnig hoge prijs: $ 49,95 per maand. Wat ook nog eens slechts het introductiebedrag is…

Dit kan natuurlijk alleen maar in Amerika; en is gelanceerd door Jim Stroud als commerciele extensie op zijn huidige weblog: The Recruiters Lounge. Waar hij overigens al vrolijk de nodige producten schaamteloos aan het pluggen was…

De homepage
Er is in ieder geval geen geld in design gestoken. Laat ik er maar vanuit gaan dat alles in de content zit…:

The Searchologist | Homepage

Werkelijk dramatisch hoe dit eruit ziet; geeft mij niet bepaald het vertrouwen om even $49,95 op Stroud’s bankrekening over te maken.

En voor wie is The Searchologist bedoeld? Volgens Stroud:

The Searchologist is a blog that gives tips, tricks and strategies about Online Lead Generation and Resume Sourcing. It is ideally suited for  recruiters and  sourcers seeking passive candidates and sales professionals prospecting new business.

Stroud heeft ook nog een verklaring voor de krankzinnig hoge prijs voor zijn nieuwe site:

Nowadays, a lot of  recruiters and  sales professionals have to pay for their own training without company reimbursement and I wanted to be sensitive to that when I launched this site. […] This is why The Searchologist is priced so competitively when compared to other training programs and/or  webinars that teach online lead generation techniques to recruiters.”

Jawel, hij is helemaal niet duur! Hij is eerder een weldoener, een Kerstman! Ook dit kan alleen maar door een Amerikaan worden geschreven, moet je maar denken.

Wat heeft The Searchologist dan wel te bieden? Geen idee, want je zal eerst $50 moeten betalen voordat je iets werkelijk kan zien. Als ik op de homepage op een artikel doorklik krijg ik namelijk dit te zien:

The Searchologist | Non-member

Heel vervelend, want hoe kom ik er zo achter dat ik enige waar voor mijn geld krijg. Geeft me een eerste verhaal gratis, zo weet ik tenminste of dit geen scam is!

Maar het archief van deze site biedt enige uitkomst. Het is een rij aan How-to’s, met onderstaande sectie als voorbeeld:

The Searchologist | How to onderwerpen
Oftewel recruiting tips op zeer specifieke terreinen. De vraag is natuurlijk of uit dat aanbod van How-to gidsjes er voldoende materiaal zit waar je als recruiter daadwerkelijk mee uit de voeten kan. En of je dat $50 waard is?

Als je het betaalproces ingaat lijkt het er ook nog eens op dat volgende maandelijkse betalingen automatisch afgeschreven gaan worden, maar dat weet ik niet zeker. Laat ik er maar vanuit gaan dat dat niet he geval is.

Hoe dan ook, we hebben de eerste betaalddienst voor een online recruitment blog. Ik zou er geen dubbeltje aan uit wensen te geven. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.

Ik ben benieuwd…

Geef een reactie