The Consultancy Group krijgt een opvolger?

Logotype Consultancy.nl Ruim een jaar geleden schreef ik al over een lovenswaardig initiatief genaamd The Consultancy Group (TCG). Afgelopen zaterdag kreeg ik van de oprichter van TCG bericht dat hij met een nieuwe website komt: Consultancy.nl. Inclusief een sneak preview!

Op basis van een korte verkenning van de nieuwe site lijkt het vooral om een facelift/upgrading van TCG te gaan. Maar dat klopt toch niet helemaal. Tenslotte verwijst Consultancy.nl zelf ook nog eens naar deze ‘oude’ site.

De homepage
Die ziet er overigens zo uit:

Homepage Consultancy.nl
Tja, we hebben het natuurlijk over business consultants. En die hebben misschien weinig op met een prettig ogend design…

Volgens de oprichters (Larry Zeenny en Bas Looijestein) probeert Consultancy.nl een compleet overzicht te geven van de advies branche voor alle doelgroepen.

En dat betekent vooral heel veel informatie, die in ieder geval prettiger wordt getoond dan bij TCG. Hoewel er nog altijd behoorlijke lappen tekst zonder interactiviteit worden getoond is de presentatie aanzienlijk verbeterd.

En er zullen ook vacatures (en stages) op de site te vinden zijn; een onderdeel wat op TCG niet aanwezig is. Daar was er tenslotte sprake van een vorm van begeleid solliciteren, zonder vacatures.

De oprichters omschrijven Consultancy.nl als volgt:

Het is een combinatie van een marketing site, vacature/stage site en een community/startpagina voor adviseurs

Een hele brede doelstelling, misschien wel iets te breed?

De toekomst zal het uitwijzen. In ieder geval gaat de site vandaag live.

Geef een reactie