De grote vier: zomerrust

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Tot mijn schande ontdekte ik dat ik verleden week geen aflevering van de grote vier heb gepost. Dramatisch! Waarvoor mijn excuses natuurlijk.

Gelukkig is er bitter weinig gebeurd in de tussentijd.

Voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier: cijfers voor week 32

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat in vergelijking met twee weken geleden zo’n 1.500 vacatures achteruit. Nationale Vacaturebank is niet van haar plaats gekomen terwijl Monsterboard een minimaal winstje boekt. Totaljobs gaat zo’n 500 vacatures onderuit en komt hiermee eindelijk weer gelijk met de berekende aantallen op basis van JobFeed.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

De grote drie: nieuwe vacatures per week, week 3 - week 32 
Tja, het enige wat opvalt is de diepe duikeling van Monsterboard in de voorgaande week. Verder is er sprake van rust in stilte aan het front.

Over een paar weken is de zomerslaap overigens voorbij. En dan zullen we snel leren hoe het najaar er uit zal gaan zien. Gaan we omhoog, omlaag of blijft alles stabiel? Voorlopig gok ik op nummertje 2. Maar ik ben dan ook een voorzichtig mens…

Geef een reactie