Simply Hired wil helaas nog groter worden

Logotype SimplyHired Iedereen moet de broekriem aanhalen, maar vertical search engine Simply Hired weet in een nieuwe investeringsronde nog eens bijna $5 miljoen dollar op te halen. Wat de totale investeringen in Simply Hired op $22,3 miljoen brengt. Alsof je een emmer leeggooit!

Het bedrijf meldt ook nog : […] operating cash flow positive for the past four quarters with revenue growth for 16 consecutive quarters.

Betekent dat nou dat men winst maakt? Of uitsluitend dat er sprake is van een positieve kasstroom?

En als het allemaal zo lekker gaat, waarom heeft Simply Hired dan geld nodig? Nou, voor world domination natuurlijk!:

Simply Hired will leverage the new financing to support future domestic growth, increasing headcount from 50 to 80 in 2009, and accelerate international expansion

Simply Hired is sinds kort ook in Nederland actief, dus met die internationale expansie gaat het al heel aardig. Maar dat is blijkbaar niet genoeg. Alleen, waarom moet dat toch altijd gepaard gaan met ronkende onzin, zoals onderstaand geraaskal:

The funding will enable Simply Hired to extend its global reach into new markets, allowing job seekers worldwide to search more than five million job openings

Natuurlijk, zoeken in een database van 100.000 vacatures is al een ramp, laten we er dan meer dan 5 miljoen van maken… Nou ja, venture capitalists maakt het niets uit of er enige meerwaarde in de dienst zit; zolang er maar geld te verdienen is.

Geef een reactie

1 Comment
  • Juriaan
    says:

    Marc sorry maar je hetze tegen verticals begint nu echt een beetje uit de hand te lopen. Ik spreek uit ervaring dat het echt enorm fijn is om met indeed of simplyhired naar een baan te zoeken! en het gaat toch om de gebruikers ervaring?! je krijgt echt een veel duidelijker en completer beeld van alle vacatures. En who cares dat er af en toe een dubbele bij staat? Als ik maar een duidelijk overzicht krijg! en dat krijg ik via deze verticals. Ik begrijp dat jij er vanuit een ander perspectief naartoe kijkt maar geloof me Marc, de werkzoekende is gebaat bij dit soort jongens!

    En dan nog even over het zogenaamde ‘geraaskal’ van simply hired.. wat is daar nou mis mee? waarom moeten we hier zo klein burgerlijk over doen?

    Johannes Calvijn zou trots op je zijn!