JobSpice: volstrekt zinloos, maar met funding…

Logotype JobSpice Het is zeker, we zijn uit de recessie! Waarom ik dat weet? Omdat er weer geld wordt gestoken in volstrekt stompzinnige online recruitment initiatieven! Zoals JobSpice…

JobSpice is start-up die een online CV biedt. Dat is echt alles. Maar volgens Cheezhead heeft deze wandelende dode al funding ontvangen van Y Combinator, toch niet de minste VC.

Er is overigens een waarschijnlijke reden waarom de site funding heeft ontvangen. JobSpice is namelijk opgericht door Andrew McCollum, een van de oprichters van Facebook. Blijkbaar worden hem daarom andere eigenschappen toegedicht…

Hoe dan ook; dit is JobSpice:

JobSpice | Homepage
Echt waar! Dit is alles. Oftewel, je kan je hele CV online gaan invullen. Revolutionair…

Als ik op Add new section klik, krijg ik dit te zien:

JobSpice | CV sections

Jawel, allemaal verschillende onderdelen die ik kan toevoegen.

En elk onderdeel dat ik toevoeg heeft weer een aantal velden die ik moet invullen. Een fantastische vernieuwing en een ongekende aanwinst voor de online recruitment wereld.

Dat niemand hier eerder op is gekomen… Of wacht eens, bestaat dit niet allang?  Natuurlijk, hoe kan ik zo dom zijn dat ik daar niet eerder aan dacht! Heeft LinkedIn niet al zoiets? En VisualCV? En … elke wannabe personal branding site?

O ja, de site heeft ook nog een business model:

The site plans to make money by offering premium features, such as custom domains, as well as using its services to streamline the hiring process

Woorden schieten tekort…

Hoe is het mogelijk dat er geld wordt gestoken in iets wat volstrekt, maar dan ook volstrekt overbodig is, armoedig en late to market? Zou dat uitlsuitend komen doordat een oprichter van Facebook betrokken is, of mis ik soms iets?

Geef een reactie

1 Comment
  • Patrick
    says:

    Hmmm dit snap ik ook niet helemaal, Vraag me af waar de search mogelijkheid zit voor werkgevers. Misschien is er een andere site aan gelinked … peoplespice.com??