Wat vinden onze vacaturesites? Introductie

microphone Hoe denken de bazen van onze (grote) vacaturesites over de impact van de recessie? Wie beschouwen ze als hun grootste concurrent(en) en hoe kijken ze naar de opkomst van sociale media? Hoe zien ze hun eigen toekomst?

Vragen, vragen, vragen. En ik ben nieuwsgierig naar de antwoorden. Daarom heb ik in de afgelopen maanden een rondje gemaakt langs onze grote vacaturesites om daar achter te komen!

Dit zijn de partijen die ik heb bezocht:

  • Careerbuilder
  • JobTrack
  • Monsterboard
  • Nationale Vacaturebank
  • Stepstone
  • Totaljobs
  • Werk.nl

En ik kan alvast verklappen dat het geanimeerde en zeer interessante gesprekken zijn geworden.

In de komende weken zal ik van al deze gesprekken verslag gaan doen. Waarbij ik per onderwerp (economische situatie, concurrentie en productontwikkeling) de verschillende gedachten en meningen zal groeperen. Zodat er een fraai beeld ontstaat van de verschillende perspectieven.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interessante onderwerpen per vacaturesite te vermelden; die ik apart zal beschrijven. Plus enige nieuwtjes…

Al met al heb ik mijn handen de komende periode wel vol. En als het goed is weet iedereen na afloop precies wat onze vacaturesites ervan vinden. Tenminste… van de onderwerpen waar ik het met hen over heb gehad.

Geef een antwoord

18 Comments