Misschien is het maar een fase…

De online profileringsdrang van ouders en leraren jaagt de jongeren uit de nesten van social network sites als MySpace en Facebook, aldus the Guardian. Is Facebook nu louter voor ouwe taarten?

“Although their love of being online shows no sign of abating, the percentage of 15- to 24-year-olds who have a profile on a social networking site has dropped for the first time – from 55% at the start of last year to 50% this year. In contrast, 46% of 25- to 34-year-olds are now regularly checking up on sites such as Facebook compared with 40% last year.”

Kanttekening: uit het onderzoek blijkt ook dat sociale netwerken nog onverminderd en dus ontzettend populair zijn onder jongeren van 16 jaar en jonger.

myspaceDit bericht (‘Jongeren minder actief op sociale netwerken’; ‘Jongeren houden niet van Twitter’) hoorden we al vaker, maar meestal was een dergelijke uitspraak alleen berust op een amateuristisch onderzoekje onder een handvol kennissen. Zo ken ik er ook nog wel een paar. Ik en mijn vrienden horen bij de groep die zou moeten de-socializen. Ik zie echter niets van dit in mijn omgeving. Is het daarmee een feit?

Laten we het erop houden dat het maar een fase is. Dat de-socializen. Dat de 15- tot 24-jarigen teveel vrienden hebben IRL om er een actief online leven op na te houden.

Illustratie van thenextweb.com.

Geef een antwoord