Wat vinden onze vacaturesites? De personen

microphone Om de serie over de vacaturesites een ‘gezicht’ te geven leek het me een goed idee om de personen voor te stellen waar ik mee heb gesproken. Dit zijn tenslotte de mensen die de verschillende vacaturesites veilig door de woelige baren van de recessie heen dienen te sturen.

En daarom heb ik een klein smoelenboek opgesteld, inclusief foto (waar beschikbaar) en een ‘bio’.

Careerbuilder
Vervelend; ik heb van Will-Martijn Swaager geen foto kunnen vinden. Toch onhandig als je een smoelenboek moet beginnen zonder de smoel van de eerste vacaturesite.

Will-Martijn is de laatste jaren professioneel getrouwd met vacaturesites. Via Stepstone en Intermediair.nl, in beide gevallen in een commerciele verantwoordelijkheid, is hij in 2008 bij Careerbuilder terecht gekomen. En hier mag hij de scepter zwaaien, hoewel zijn functie als VP of Sales is genoemd.  Whatever.

JobTrack
Harold Rimmelzwaan staat aan het roer bij JobTrack. Hij heeft zowel binnen de uitgeverswereld als op Internet gebied zijn sporen ruimschoots verdiend. En sinds enige tijd terug op het nest dat hij ooit heeft helpen bouwen: JobTrack.

Overigens heeft hij ook zijn vingers in de andere online recruitment ventures van Wegener: Spotajob en CareeriD. Bepaald geen man die zich in de komende periode hoeft te vervelen…

Ook van Harold heb ik geen foto kunnen vinden. Een beetje een scharrig begin…

Monsterboard
Diana KriegerBij Monsterboard had ik een ‘dubbel’interview. Met zowel Diana Krieger (General Manager Benelux) als Gabry van Beek (Product Marketing Director).

Diana heeft een ongebreidelde energie waardoor je Gabry van Beekhalverwege een interview al naar adem moet happen. Ik tenminste wel. Gelukkig is Gabry is aanzienlijk rustiger zodat ik weer op adem kan komen.

En met Diana en Gabry heb je bakken met online recruitment ervaring te pakken. Wat ook wel erg handig is met zo’n interview!

Nationale Vacaturebank
Quintin Schevernels Ook bij Nationale Vacaturebank mocht ik een dubbelinterview houden.

Quintin Schevernels (COO Online Media bij VNU Media) is gepokt en gemazeld in de uitgevers en Florence Schmitvacaturesite wereld. En dat merk je aan alles. De man ademt online recruitment.

Florence Schmit is verantwoordelijk voor Nationale Vacaturebank. En zij combineert een jarenlange commerciele ervaring in uitgeversland met alweer drie jaar aan het roer van Nationale Vacaturebank. Als bonus: Florence spreekt Nederlands met een buitengewoon aangenaam Frans accent.

Stepstone
Gijs BosBij Stepstone Nederland is sinds 2 jaar Gijs Bos de man die het voor het zeggen heeft. Toegegeven Stepstone is in dit gezelschap het kleine broertje; maar als bedrijf heeft het toch wel een wat grotere broek aan.

Gijs is een wat vreemde eend in de bijt; want hij is ‘afkomstig’ van Dell. Geen uitgever, marketeer of recruiter dus. Maar een retailer met een economisch-financiele achtergrond. En hij is een van die blogggers op RecruitmentMatters die dat wel wat vaker zou mogen doen…

Totaljobs
Olivier van DuijnKort na de lancering van Totaljobs kwam Olivier van Duijn over van Funda om de roer over te nemen van de Engelsen. Dat was in 2004. Sindsdien heeft Totaljobs een stevige plaats verworven tussen de Nederlandse vacaturesites.

Olivier heeft een economische achtergrond maar is onmiskenbaar een commercieel dier. Met een ferme online ervaring die nu al bijna 10 jaar beslaat. In Internet termen is dat een mensenleven!

Werk.nl
Ronald Bunnig Ronald Bunnig is al zolang als ik me kan herinneren verantwoordelijk voor Werk.nl.

Volgens zijn LinkedIn profiel is dat overigens ‘pas’ sinds 2002 toen hij binnen CWI de functie Hoofd Content Management kreeg. Een volstrekt misplaatste naam, maar het blijft natuurlijk een overheidsorganisatie.

Sinds de fusie met UWV mag hij ook de wondere wereld van Internet binnen UWV (WERKbedrijf) uitventen. Waarbij Werk.nl een belangrijke rol zal blijven spelen. Gelukkig is Ronald zowel vasthoudend als geduldig. Twee vaardigheden die ongetwijfeld goed van pas zullen komen!

Slot
Nou, dat waren de spelers. Nu nog gespreksresultaten. Wordt er al iemand ongeduldig? Ik niet; want ik moet uren en uren luisteren naar alle gesprekken om daar vervolgens iets leesbaars van te maken. Wat doe ik mezelf toch altijd weer aan…

Geef een antwoord

2 Comments