BusinessCard2, bizarre personal branding site

Logotype BusinessCard2 Personal branding begint zo langzamerhand de spuigaten uit te lopen. Met als gevolg een snel groeiend aantal volstrekt ridicule sites die hopen een graantje mee te pikken uit de personal branding ruif.

Vandaag een site die denkt het visitekaartje opnieuw te hebben uitgevonden. Online wel te verstaan. Met de ongekend originele naam: BusinessCard2.

De homepage
Dit is de homepage van BusinessCard2:

BusinessCard2 | Homepage

En wat belooft deze unieke site? Nou, het volgende:

BusinessCard2 makes it easy to create, manage and leverage your professional identity by enabling you to create an online business card.

Dus… eigenlijk gewoon een personal branding site? Ja, natuurlijk, maar blijkbaar wil de site er een draai aan geven door het om visitekaartjes te laten gaan. En met die nieuwe kaartjes kan je ongekende dingen:

Passing out your new BusinessCard2 will boost your business by connecting you with more customers in a meaningful way

Mijn bedrijf krijgt een boost als ik BusinessCard2 gebruik? Nou, zo’n kans kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan! Dus schrijf ik me als de wiedeweerga in.

En binnen no-time heb ik mijn online visitekaartje gerealiseerd:

image 
En hoe ga ik nou mijn professional identity leveragen? En mijn business boosten?

Dat kan eigenlijk alleen als iemand anders mijn kaartje op BusinessCard2 vindt. En er vervolgens op klikt. Want dan kan hij of zij in contact met mij komen. Via BusinessCard2 natuurlijk…:


image

Maar hoe vindt iemand mijn BusinessCard2? Dat is nog hilarischer. Onderaan de site is een alfabet te zien. En als ik op de letter D klik krijg ik een rijtje namen waar ik tusen sta:

image
Yep, ik sta op pagina 18 van de letter D. Wie zou mij ooit kunnen vinden? Er is geen andere zoekingang te vinden…

En om het helemaal leuk te maken; BusinessCard2 heeft bepaald weinig bezoekers. Met een Alexa ranking van 208.000 voor een Amerikaanse site doe je het niet al te best… Ter vergelijking, LinkedIn moet het doen met een ranking van 82…

Conclusie
Tja, dit is een lachwekkende site. Allereerst slaat dat visitekaartje al nergens op als een professional identity. Je kan er niets op kwijt! En vervolgens verdwijn je in een groot, zwart gat waar niemand je kan vinden.

BusinessCard2? Volstrekte onzin!

Geef een reactie

2 Comments