De grote vier: zorgwekkend…

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Het is allemaal dalingen wat de klok slaat. Geen van de vacaturesites ontsnapt aan de zwaartekracht. En dat begint zo langzamerhand zorgwekkende vormen aan te nemen.

Voor vandaag is dit het beeld:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat zo’n 500 vacatures achteruit in vergelijking met vorige week. Nationale Vacaturebank en Monsterboard gaan beide zo’n 750 vacatures achteruit. Totaljobs glijdt met een relatief kleine afname weer angstig dicht naar de magische 10.000 grens.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

De grote drie: Aantallen nieuwe vacatures per week, week 3 - 33
De extreme daling van Monsterboard is opvallend en mogelijk een artefact in het spideren van de vacatures door JobFeed. Ik hoop het in ieder geval voor Monsterboard; want dit zou anders niet veel goeds voorspellen…

Het beeld ziet er sowieso niet erg hoopvol uit; Nationale Vacaturebank lijkt hard op weg naar de 2.000 vacaturegrens; Monsterboard laat de laatste weken toch een dalende trend zien en Totaljobs zit al geruime tijd op een soort bodem van 1.000 nieuwe vacatures per week.

Het zou me niet verbazen als de grote vacaturesites in de komende weken gemiddeld nog lagere aantallen gaan laten zien. Ik hoop alleen maar dat ik me vergis.

Geef een antwoord

8 Comments