Indeed VS komt met ‘geinig’ beeld

Indeed heeft een poging gedaan om de arbeidsmarkt per stad (voor de 50 grootste steden) in beeld te brengen. Voor Amerika wel te verstaan. En dat ziet er zo uit voor de maand juni:

Indeed | Job Market Competition

Oftewel, je moet vandaag de dag in Washington DC zijn wil je nog een keuze hebben. Sterker nog; daar is het aantal banen 5 keer zo groot als het aantal werklozen!

Verder is Jacksonville de enige plaats in de VS waar de ratio tussen vacatures en het aantal (geregistreerde) werklozen in het voordeel van werklozen uitvalt.

Indeed noemt dit overzicht naar goed Amerikaans gebruik haar Job Market Competition. Er moet altijd een element van strijd inzitten bij de Amerikanen…

En die strijd is het sterkst in de volgende steden:

Indeed | Job Market Competition
Nou, dat ziet er een heel stuk ongezonder uit! Detriot, de stad van de automakers, is duidelijk not the place to be. Maar dat wisten we eigenlijk al.

Hoe dan ook, dit overzicht geeft een ongemakkelijk beeld van de situatie in de 50 grootste steden van de VS. Ongemakkelijk, omdat het zeer duidelijk maakt hoe de situatie er in het land van de onbegrensde mogelijkheden voor staat. En dat is buitengewoon slecht.

Geef een antwoord