Nationale Vacaturebank scoort met zeer mager griep ‘onderzoek’

Nieuws Een persbericht dat een relatie legt met de actualiteit doet het altijd goed. Luie nieuwsredacties zien zo’n berichtje voorbij komen en denken: Ha! Gratis copy. Meteen gebruiken.

En zo komt het dat een vaag onderzoekje van Nationale Vacaturebank onder titels als: Meerderheid bedrijven niet voorbereid op griep zich net als een echt virus over ‘nieuwssites’ verspreidt.

Wat is het geval?

Nationale Vacaturebank komt met het resultaat van een onderzoekje met maar liefst 500 respondenten… Inderdaad, een zeer groot aantal…

Waarbij het verder volstrekt onduidelijk is om wat voor respondenten het gaat. Zijn het werknemers of werkgevers? Gaat het hier om een online poll of heeft Nationale Vacaturebank zelf die respondenten geinterviewd? Vraagtekens, vraagtekens…

Maar Nationale Vacaturebank is slim genoeg om dit vage onderzoekje de wereld in te slingeren met een pakkende titel:
67% bedrijven neemt geen maatregelen tegen Mexicaanse griep.

En voila! Voor je het weet is het in de echokamer van het nieuws beland. Ongekende luiheid en achterlijkheid! Van nieuwsredacties wel te verstaan. Maar ook Nationale Vacaturebank gaat natuurlijk niet vrijuit. Tenslotte weten zij dondersgoed dat in komkommertijd een dergelijk bericht met graagte opgepikt wordt.

Maar onder het motto gratis reclame zal het Nationale Vacaturebank blijkbaar volstrekte worst zijn of een daadwerkelijk betrouwbaar cijfer danwel baarlijke nonsens de ether in wordt geslingerd. Armoe troef dus; zowel bij de maker als de afnemer van deze ‘informatie’.

Als afsluiting een totaal andere vraag: Zouden nieuwsredacties kieskeuriger worden als gebruikers voor dit soort ‘nieuws’ moeten gaan betalen? Zie ook de plannen van TMG in dit verband. Ik heb een vaag vermoeden…

Geef een reactie

5 Comments