Waar blijft NOA toch?

Kan iemand zich deze nog herinneren? In december 2008 kwam ik onderstaande NOA advertentie tegen in NRC Handelsblad. En ik vraag me af wat er van die halfjaarlijkse steekproef is gekomen?

NOA advertentie

Het NOA rapport is een lachwekkende poging van de Nederlandse printwereld om haar bestaansrecht aan adverteerders te ‘bewijzen’. Met de versnelde ineenstorting van deze markt dacht NOA blijkbaar dat het noodzakelijk was om meerdere malen per jaar dat ‘bewijs’ te herhalen.

Maar hoewel het nu meer dan een halfjaar geleden is dat het laatste NOA rapport (november 2008) is verschenen, heb ik nog niets nieuws van deze club vernomen. Nu sta ik zonder enige twijfel op de zwarte lijst, maar dat kan het niet zijn.

Zou de recessie en de onvermijdelijkheid van de situatie NOA hebben doen afzien van zo’n halfjaarlijks onderzoek? Het zou in ieder geval van enig verstand getuigen.

Aan de andere kant zou dat wel weer jammer zijn. Want zo af en toe lachen kan geen kwaad in deze sombere tijd. En ik heb heel wat afgelachen met hun laatste rapport. Dus kom op NOA; laat zien wat je nu weer hebt verzonnen om de printwereld kunstmatig op de kaart te houden!

Geef een reactie

3 Comments
  • Mark
    says:

    Ik lees: ‘Vanaf nu doen we elk half jaar een steekproef’

    Waar in deze zin wordt de belofte gedaan dat de resultaten elk half jaar worden gerapporteerd?

    Ik vind het ook een vrij onzinnig document. Maar vragen waar ze blijven, op basis van deze zin, is volstrekt onlogisch.

  • Jan Willem
    says:

    @ Marc: Als ik me niet vergis, kun je in november pas weer een nieuw NOA-rapport verwachten…. Een jaar na dato, dus….
    Maar geen paniek, volgens mij verschijnt binnen een paar weken Heliview Webwerving 2009, dus kun je je lol daar even mee op….