CompanyRating; 1 jaar oud en al versleten

CompanyRating roosExact een jaar geleden schreef ik een eerste review over CompanyRating, de site waar je werkgevers kan beoordelen.  Wat een timing! Net voor de economische crisis in volle hevigheid losbarstte.

Het is nu een jaar en heel veel werklozen verder; dus een beoordelingssite zoals CompanyRating zal ondertussen wel behoorlijk vol zitten met beoordelingen van (ex-) medewerkers. Toch?

Tenzij ik iets heb gemist heeft CompanyRating/Intermediair/VNU Media geen verjaardagspartijtje gehouden. Zou er soms niets te vieren zijn? Tijd voor een nader onderzoek.

Het eerste wat me opvalt is dat de homepage is gewijzigd. Tot voor kort zag de homepage er zo uit:

CompanyRating | Homepage oud
En dit is de ‘nieuwe’ homepage:

CompanyRating | Homepage 
Nou, het zal wel. Doe mijn de oorspronkelijke versie maar; een stuk minder saai…

Het verschil zit vooral in de zes lijstjes die onder de drie resterende  beoordelingsrozen zijn geplaatst. Per beoordelingscriterium staan hier de best scorende werkgevers. En wat zie ik? Tweemaal een vermelding van Ambitious People en eenmaal een vermelding van Recruitment Toolbox. Tja, dat komt de geloofwaardigheid van CompanyRating bepaald niet ten goede…

Waar zijn de beoordelingen?
Maar goed, een beoordelingssite moet het natuurlijk van de aantallen beoordelingen hebben. Hoe meer beoordelingen per bedrijf, en hoe meer bedrijven, hoe waardevoller de site wordt. En daar wringt hem de schoen. Nog steeds. En steeds erger.

Want er staan nauwelijks beoordelingen op CompanyRating. Op dit moment, meer dan een jaar na de start, zijn er in totaal 2.089 bedrijven beoordeeld en zijn er in totaal 7.644 beoordelingen gedaan. Dat zijn dus gemiddeld 3,7 beoordelingen per bedrijf. Da’s heel weinig.

Er is helaas meer slecht nieuws te melden. In de eerste zeven maanden na de lancering groeide de site met gemiddeld 8,7 bedrijven en 31,9 beoordelingen per dag. Bepaald niet slecht!

Maar als je kijkt naar de periode 30 maart – 29 mei wordt het beeld minder fraai: gemiddeld 2,1 bedrijven en 7,9 beoordelingen per dag. En de periode 29 mei – 25 augustus levert scores van 1,3 respectievelijk 5,4 op. Oftewel vrijwel niets.

In dit tempo duurt het minimaal twee jaar voordat er 3.000 bedrijven vermeld staan. En waarschijnlijk nog veel langer. Ik ben lang en breed met pensioen voordat de eerste 10.000 bedrijven zijn beoordeeld…

CompanyRating komt langzaam maar zeker tot stilstand. En dat in een periode dat er juist extra animo zou moeten bestaan om een beoordeling van en bedrijf achter te laten. Als de economie aantrekt komt hier helemaal geen kip meer langs.

Slotwoord
CompanyRating is een site met een fraai design en leuke interactie. En helaas is daarmee alles gezegd. Want op haar eerste verjaardag heeft het er alle schijn van dat CompanyRating oud, versleten en ongewenst is. Wanneer komt het grofvuil?

Geef een reactie

6 Comments