De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankOok deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Verleden week schreef ik nog: Het zou me niet verbazen als de grote vacaturesites in de komende weken gemiddeld nog lagere aantallen gaan laten zien. Ik hoop alleen maar dat ik me vergis.

Nou, we zitten wel iets lager, maar het is gelukkig marginaal!

Voor vandaag is dit het beeld:

Aantallen vacatures grote vier: week 34

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat ruim 1.000 vacatures achteruit in vergelijking met vorige week, Monsterboard laat een hele kleine achteruitgang zien. Nationale Vacaturebank blijft stabiel en Totaljobs laat een heel klein plusje zien.

Overall is er sprake van een lichte daling (1%), maar als ik dat vergelijk met de daling die vorige week moest worden gemeld, kan ik weer even opgelucht ademhalen.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Aantallen vacatures grote vier: week 3 - 34

 

Monsterboard hersteld zich van de extreme daling van vorige week terwijl Totaljobs zeer stabiel blijft. Nationale Vacaturebank laat voor de tweede achtereenvolgende week en forse stijging zien.

Het ziet er in ieder geval voor deze week weer wat prettiger uit. Nou maar hopen dat het zo blijft!

Geef een reactie

2 Comments