Nationale Vacaturebank: bladeren

Je kon altijd al snel zoeken en natuurlijk uitgebreid zoeken op Nationale Vacaturebank; en sinds kort is daar ook nog zoeken per categorie bij gekomen. Of zoals Nationale Vacaturebank het noemt: de bladerfunctie

Nationale Vacaturebank | Detail homepage, bladerfunctie

Bladerfunctie
En die bladerfunctie ziet er zo uit:

Nationale Vacaturebank | Bladerfunctie
Je kan dus ‘bladeren’ per regio (provincie en buitengebieden), functiegroep of branche. En dan is er ook nog de mogelijkheid om werkgevers op alfabet te zoeken.

Meerdere zoekstrategieën geven werkzoekers meerdere mogelijkheden om door het aanbod van vacatures hun weg te zoeken. Prima dus!

Meerdere zoekresultaten?
Maar er is wel wat merkwaardigs aan de hand. Want als je ‘traditioneel’ zoekt op Nationale Vacaturebank dan ziet het zoekresultaat er zo uit:

Nationale Vacaturebank | Zoekresultaat 
Overzichtelijk zoekresultaat, uitgebreide functionaliteit, fraaie facet search. Best goed werk dus!

Maar vreemd genoeg ziet het zoekresultaat er bij de ‘bladerfunctie’  totaal anders uit:

Nationale Vacaturebank | Zoekresultaat na bladeren
Ik snap er niets van! Waarom biedt Nationale Vacaturebank bij de bladerfunctie zo’n armoedig zoekresultaat? Wat een verschil met het normale zoekresultaat. Nauwelijks functionaliteit, lelijke facet search. Zonde. En heel vreemd.

Conclusie
Nationale Vacaturebank heeft nieuwe zoekfunctionaliteit toegevoegd. En dat is voor werkzoekers goed nieuws. Helaas heeft Nationale Vacaturebank om onverklaarbare redenen er een armoedige zoekpagina bij gedaan. En dat is voor werkzoekers slecht nieuws. En ook nog eens totaal overbodig!

Geef een reactie

10 Comments